You are currently viewing אפקט דיסני – אלאדין, מלך האריות ועוד

אפקט דיסני – אלאדין, מלך האריות ועוד

משחקים מבוססים על סרטים תמיד נודעו לשימצה, אבל למרבה ההפתעה הכלל הזה לא תופס במשחקים המבוססים על סרטי דיסני. סרטי הקיץ המצויירים השנתיים של דיסני הם ממנועי השיווק החזקים ביותר שלה בעיקר למוצרים נלווים (מרצ'נדייז) וביניהם כמובן משחקי וידאו. תחילת שנות התשעים היתה תקופת רנסנס לסרטים אלה – ובמיוחד אלאדין ומלך האריות, ובהתאם גם למשחקי הוידאו המבוססים עליהם.

איך להריץ את המשחקים האלה היום?

מבין הקונסולות הנפוצות באותה תקופה, הפלטפורמה שהריצה את משחקי דיסני בצורה הטובה ביותר היתה הסגה מגה דרייב (שנקראה ג'נסיס בארה"ב) – אפשר אולי להתווכח על זה, אבל המשחקים הללו רצו על המגה דרייב טוב יותר מיריבתה המרה הסופר נינטנדו, ומשמעותית טוב יותר מהפיסי.
בהתאם, כל התמונות בפוסט הזה נלקחו מגירסאות המגה דרייב, ואת קבצי המשחקים שמוצעים כאן להורדה ניתן להריץ ולשחק על המחשב או על הסלולרי באמצעות אמולטור מגה דרייב שניתן למצוא בדף ה SYSTEMS. השימוש באמולטור הוא פשוט למדי, אך אם ניתקלתם בבעיה – תוכלו להיעזר ולשאול בפורום.
אם אין לכם חשק להריץ אמולטורים, הוספתי גם לינקים להרצת המשחקים אונליין ישירות בדפדפן. מדובר באמולציה בסיסית למדי ועם ביצועים משתנים בהתאם לדפדפן ולחומרה של הפיסי שלכם, אבל זה יעשה את העבודה. מיפוי הכפתורים הוא: תנועה עם החצים, סטארט עם מקש אנטר ושאר הכפתורים הם Z, X, C ו S, A ו D.

אלאדין


אלאדין היה הלהיט הגדול הראשון של דיסני לאחר שנים ארוכות של סרטים די גרועים שהביאו למכירות בנפח נמוך. הסרט הזה סימן לאולפני וולט דיסני את המפנה מסרטים מצויירים שלוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות לסרטים מצויירים קלילים עם הרבה הומור. ושינוי הגישה הזה עבד היטב כי הסרט הכניס (עד היום) כחצי מיליארד דולר!
אלאדין גם הציג גרפיקה מדהימה הן על המסך הגדול של הקולנוע והן מעט אחר כך על מסך הטלויזיה. אבל לא רק כסרט וידאו (אז לא היה דיוידי..) אלא גם כמשחק וידאו!
אלאדין פותח ע"י וירג'ין אינטראקטיב, שהיא החברה שפיתחה את רוב משחקי הוידאו שהיו מבוססים על סרטי דיסני על המגה דרייב. הגרפיקה הייתה פשוט מדהימה בכל מה שנוגע למשחק 16 ביט והציגה חוויה ויזואלית מעולה להעברת התחושה של הסרט – אנימציה חלקה, גרפיקה מפורטת ורקעים צבעוניים. קשה לראות משחק פעולה פוליגוני על הסרט אלאדין, הספרייטים הדו מימדיים הכל כך דומים לסרט הם פשוט מתבקשים. כדאי לציין שהגירסה של המשחק לסופר נינטנדו לא פותחה ע"י וירג'ין אלא ע"י קאפקום והיא נחשבת פחות טובה.
להורדת המשחק אלדין לקונסולת המגה דרייב לחצו כאן
או שחקו באלדין אונליין ישירות בדפדפן.

מלך האריות


מלך האריות היה שובר הקופות הגדול ביותר של דיסני בשנות התשעים והסרט הכניס עד היום כמעט מיליארד דולר (!!). לא מפתיע שמשחק הוידאו המבוסס עליו הוא מהאהובים ביותר אי פעם. המשחק עוקב אחר גיבור הסרט סימבה מהיותו גור ועד התפתחותו לכדי אריה בוגר. גם הוא מבית היוצר של וירג'ין, מלך האריות הציג כמו אלאדין גרפיקה מעולה והחלקת מסך מצויינת, ובנוסף לכך משולבים בין השלבים קטעי אנימציה עוצרי נשימה (יחסית לזמנם). מבחינת הסאונד, כאן המשחק שובר שיאים נוספים ומלבד המוזיקה הנפלאה של הסרט הוא כולל קטעי דיבור שלא יאמנו (שוב, יחסית לזמן יציאת המשחק). מלך האריות ללא ספק שומר על איכותו אפילו היום.
להורדת המשחק מלך האריות לקונסולת המגה דרייב לחצו כאן
או שחקו במלך האריות אונליין ישירות בדפדפן.

ספר הג'ונגל


ספר הג'ונגל הוא משחק נוסף של וירג'ין המבוסס על סרט קולנוע מצליח של אולפני וולט דיסני. בניגוד לשני המשחקים הקודמים, גם הסרט וגם המשחק הם קצת פחות פופולאריים ומוכרים, מה שאולי ישתנה כי ספר הג'ונגל זכה לעדנה מחודשת עם הרימייק הלייב-אקשן המדהים מ 2015. המשחק מציג – לפי מיטב המסורת של וירג'ין – גרפיקה מעולה, החלקת מסך פנטסטית ומוזיקה ברמה גבוהה. ספר הג'ונגל מציג שוב את שיטת המשחק הפלטפורמית המוכרת מאלאדין ומלך האריות ומי שאהב את שני המשחקים הללו בטוח יאהב גם את זה. מוגלי זורק בננות על אויבים, אוסף קריסטלים ונפגש עם דמויות מהסרט, כמו: בגירה, באלו, המלך לואי  ועוד. הפסקול כולל כמובן גם את השיר המגניב ביותר בסרטי דיסני לדורותיהם – Bare Necessities.
להורדת המשחק ספר הג'ונגל לקונסולת המגה דרייב לחצו כאן
או שחקו בספר הג'ונגל אונליין ישירות בדפדפן.

אלאדין, מלך האריות וספר הג'ונגל הופיעו בסוף 2021 בקולקציה בשם Disney Classics שאפילו יצאה בגירסה פיזית:

פינוקיו


פינוקיו ממשיך את מסורת משחקי דיסני של וירג'ין אם כי הולך אחורה לאחד הסרטים המוקדמים של וולט דיסני. למעשה, הסרט פינוקיו שיצא בשנת 1940 היה הסרט השני שוולט דיסני הוציאו (הראשון היה שלגיה ושבעת הגמדים). המשחק מציג אנימציה חלקה וגרפיקה מפורטת וצבעונית כראוי למשחק שאמור לייצג את אחת היצירות הגדולות של דיסני. הצלילים אמנם מעט מונוטוניים אבל השלבים מאד מגוונים – כבר בתחילת המשחק יהיה עליכם בין היתר לחמוק מהשועל "ג'ון הישר" ומהחתול "גדעון", תשחקו את הקרירט "ג'ימני", תופיעו על במה (!), תעופו על בלונים ותסעו ברכבת הרים. המשחק עוקב בצורה משכנעת אחר עלילת הסרט ומציג חווית משחק דיסני מצויינת!
להורדת המשחק פינוקיו לקונסולת המגה דרייב לחצו כאן
או שחקו בפינוקיו אונליין ישירות בדפדפן.

פוקהונטס


מה שמייחד את פוקהונטס הוא האנימציה החלקה והמוזיקה המצויינת. פוקהונטס היה הסרט הראשון של דיסני שהתבסס על דמות הסטורית אמיתית, אם כי לא מפתיע שהם הפכו את הסיפור לאגדה קסומה ומנותקת ממה שקרה במציאות. המשחק מתרכז בפוקהונטס שיוצאת למסע להציל את הכפר שלה ממלחמה עם האנגלים. היא תיעזר בדביבון שלה מיקו (מי מתעסק? זה מיקו!) שיכול לטפס על עצים וכך להגיע למקומות גבוהים. בדרך פוקהונטס תציל חיות מצרה ובתמורה תוכל להשתמש ברוח החיה שהצילה. לדוגמה: אם תציל צבי תוכל לרוץ מהר יותר ולקפוץ רחוק יותר, ואם תציל לוטרה תוכל לשחות ולצלול. כרגיל, הגרפיקה מצויינת ומעבירה את רוח הסרט בצורה טובה, אך המוזיקה הפנומנלית ממש עושה את המשחק.
להורדת המשחק פוקהונטס לקונסולת המגה דרייב לחצו כאן
או שחקו בפוקהונטס אונליין ישירות בדפדפן.

צעצוע של סיפור


צעצוע של סיפור הוא המשחק היחיד כאן שמבוסס על סרט בגרפיקה תלת מימדית. ואכן, נעשה מאמץ עליון מצד המתכנתים להציג גרפיקה עם עומק. התוצאה מרשימה מאד יחסית למשחק 16 ביט ועדיין עומדת במבחן הזמן למרות הרזולוציה הנמוכה יחסית. גם הסאונד של המשחק הזה למגה דרייב היה חסר תקדים באיכותו ומורכבותו (ניתן ללמוד על כך כאן). כמו המשחק פינוקיו, גם המשחק צעצוע של סיפור עוקב באדיקות אחר עלילת הסרט. וודי יכול לקשור ולעכב אויבים עם הלאסו שלו, ולא – במשחק הזה לא ניתן להרוג אף אחד. לא מפתיע.
חלק מהשלבים הם שלבי מרוצים ממבט עליון, ישנו גם שלב אחד של מירוץ במבט אחורי ואפילו שלב אחד של מבוך מגוף ראשון בסגנון דום! אכן, המשחק הסופר וורסטילי הזה היה הצלחה מסחרית. למרות שהגיימפליי אינו ברמה הגבוהה ביותר, הגרפיקה והסאונד הייחודיים והמאמץ העליון ליצור תחושה של עומק במשחק דו מימדי מזכים אותו בהמלצה חמה.
להורדת המשחק צעצוע של סיפור לקונסולת המגה דרייב לחצו כאן
או שחקו בצעצוע של סיפור אונליין ישירות בדפדפן.

עוד כמה…


למגה דרייב יצאו עוד משחקי דיסני מבוססים על שלושה סרטים אחרים: היפה והחיה, אריאל בת הים הקטנה ופנטזיה. הם היו גרועים מאד. כמה גרועים? ננסה לצמצם את התאור שלהם למשפט אחד לכל משחק: "היפה והחיה: שאגת החיה" הוא משחק יפהפה אמנם אבל עם גיימפליי כמעט בלתי אפשרי בגלל מערכת זיהוי פגיעות שיכורה. במקביל אליו יצאה "גירסה לבנות" בשם "היפה והחיה: המסע של בל" שהיה אפילו יותר גרוע בין היתר כי לא אפשר בכלל לתקוף אויבים אלא רק להתחמק מהם. אריאל בת הים הוא משחק עם שליטה נוראית גם כן, אבל במקרה הזה גם הגרפיקה מחורבנת ונראית כמו חיקוי עצלני במיוחד של אקו הדולפין. פנטזיה, כמו היפה והחיה, נראה מדהים אבל הגיימפליי שלו גרוע ומתסכל כל כך עד שהוא תמיד מקבל מקום של כבוד ברשימות המשחקים הגרועים ביותר למגה דרייב.

מיקי מאניה


מיקי מאניה לא מתבסס על סרט ספציפי אלא כל שלב הוא על סרטון אחר בהיסטוריה של העכבר המפורסם בעולם, החל מהסרטון הראשון שיצא בכיכובו ב 1928. המשחק פותח ע"י Traveller's Tale שפיתחו גם את צעצוע של סיפור, ולכן לא מפתיע שהוא מהמשחקים היפים ביותר על המגה דרייב בפרט ועל קונסולות 16 ביט בכלל. צריך לראות כדי להאמין- האנימציה פשוט מושלמת והאפקטים הגרפיים הם מהמרשימים שהוצגו על הקונסולה. עד כדי כך המשחק מרשים שהוא יצא שנתיים מאוחר יותר גם על הפלייסטיישן ועם שינויים מינוריים בלבד! נסו את הגירסה למגה סידי שכוללת סאונד משודרג וקטעי מעבר מהסרטונים המקוריים עליהם המשחק מתבסס!
להורדת המשחק מיקי מאניה לקונסולת המגה דרייב לחצו כאן
או שחקו במיקי מאניה אונליין ישירות בדפדפן.
מי שממש בעניין של מיקי מאוס מוכרח לנסות גם את משחקי Illusion האגדיים, ובמיוחד את הראשון שבהם Castle of Illusion שזכה ב 2013 לרימייק יפהפה. סדרת Illusion היתה סדרת משחקים משמעותית מאד לדיסני ולסגה וכתבתי עליה כתבה נפרדת.

!Go Play
לינקים להורדה ישירה (או למשחק אונליין ישירות מהדפדפן) של המשחקים מופיעים בגוף הפוסט. להורדת האמולטור לכו לדף ה SYSTEMS.
אם אין ברשותכם עותק של המשחק המקורי, ניתן לרכוש את המשחקים הללו חוקית במרבית החנויות אונליין, לפיסי ולקונסולות.
שלושת המשחקים הראשונים בכתבה יצאו גם בקולקציה לכל הקונסולות ולפיסי.