You are currently viewing המשחקים האבודים של קונאמי

המשחקים האבודים של קונאמי

גראדיוס, קונטרה וקסטלוואניה היו המותגים החזקים ביותר של קונאמי בתקופת קונסולות ה 8 וה 16 ביט בשנות השמונים והתשעים. אבל בסוף הניינטיז הסדרות האלו ירדו מגדולתן בעיקר בגלל מעבר לא הכי מוצלח לגרפיקת 3D מבוססת פוליגונים. אלא שבסוף שנות ה 2000 הוציאה קונאמי משחקים חדשים בסדרות הללו כמשחקי ניו-רטרו בסגנון פיקסל-ארטי (!) רק כדי להעלים אותם לעד פחות מעשר שנים אחר כך…

שלושת המשחקים האלה פותחו ע"י הסטודיו המוערך M2, שידוע בעבודתו על המרות מדויקות של משחקים קלאסיים, בעיקר מבית סגה וקונאמי. בין היתר, M2 היו אחראים על סדרות כמו Sega Ages ו Sega 3D ואף על פיתוח שתי קונסולות המיני הטובות ביותר שיצאו – המגה דרייב מיני והטורבו גרפיקס מיני. מומלץ לצפות בסרט התיעודי ש My Life in Gaming עשו עליהם כדי להבין עד כמה הסטודיו הזה הוא חשוב לעולם הרטרו גיימינג.

במחצית השניה של שנות ה 200X הנינטנדו ווי נמכרה בקצב מטורף והייתה הקונסולה המצליחה ביותר, תוך שהיא עוקפת בקלילות את מתחרותיה הפלייסטיישן 3 והאקסבוקס 360. עם יציאתה נפתחה גם חנות האונליין הראשונה של נינטנדו להפצה דיגיטלית – ה Wii Shop – ובמסגרתה ניתן היה לרכוש ולהוריד אפליקציות WiiWare. אלו היו לרוב משחקי אינדי קטנים, בדומה למשחקי ה Xbox Live Arcade של מיקרוסופט. ה WiiWare היה שירות משלים לשירות משחקי האמולטורים של הווי, ה Virtual Console, כאשר ההבדל היה שמשחקי WiiWare היו ברובם משחקים חדשים לגמרי.
נינטנדו סגרה סופית את ה Wii Shop בתחילת שנת 2019 וכך אבדו (לעד?) כל משחקי ה WiiWare, חלקם משחקים טובים מאד שלא ניתן להשיג כיום (לפחות בצורה חוקית).
שלושת משחקי Konami Rebirth היו ממשחקי ה WiiWare הטובים ביותר שיצאו, והם אנטרפרטציות יפהפיות של M2 לשלושת מותגי הרטרו המובילים של קונאמי. הם מציגים גרפיקת 2D עם ספרייטים שמורכבים מפיקסלים גדולים ואפקטים גרפיים שהיו טיפוסיים על הסופר נינטנדו והפלייסטיישן בשנותיה הראשונות.


Gradius Rebirth
סדרת השמאפ (Shmup קיצור של Shoot’em up) הידועה של קונאמי זכתה לחידוש פיקסל-ארטי שהיה בפועל מעין רמיקס של שלבים ממשחקי העבר בסדרה. האמת היא שאף פעם לא הייתי ממש בקטע של שמאפים, ולכן מתוך הטרילוגיה הזאת זהו המשחק אליו פחות מהתחברתי. עם זאת, אני מעריך את הספרייטים היפהפיים והמוזיקה המצוינת.

Contra Rebirth
זהו הומאג' למה שלדעתי הוא משחק הקונטרה הטוב בכל הזמנים – קונטרה 3 על הסופר נינטנדו – ואפילו בלי קשר, זהו משחק קונטרה 2D מצוין בפני עצמו. כמו משחק הסופר נינטנדו, גם משחק זה כולל שלבי יריות מגוונים ומקוריים, גרפיקה 16-ביטית ומשחקיות מאתגרת.
דרך אגב, אם יותר התחברתם לקונטרה Hard Corps על המגה דרייב, גם למשחק זה יצא הומאג' מעולה שלקח ממנו השראה – בלייזינג כרום – שעליו פרסמתי כתבה. אציין שלמרות שבלייזינג כרום הוא לא משחק רשמי של קונאמי (ואולי בזכות זה…), לדעתי הוא אף טוב יותר מ Contra Rebirth.

Castlevania: The Adventure Rebirth
ללא ספק המשחק הטוב ביותר משלושת משחקי Rebirth. הוא מעין רימייק של משחק הקסטלווניה הראשון לגיימבוי שיצא עוד ב 1989 ושנקרא The Adventure. המשחק המקורי היה בינוני למדי, אבל הרימייק הזה הוא אחד ממשחקי הקסטלוואניה הטובים ביותר ששיחקתי בהם. מקום שלישי רק לרונדו וסימפוני שעליהם פרסמתי כתבת חובה לשחק. אני יכול לשפוך עליו עוד סופרלטיבים, אבל ג'וני מערוץ היוטיוב Lord AuroMetalSaurus (ערוץ מומלץ מאד!) היטיב לסקר את המשחק הזה בסרטון מושקע במיוחד:


!Go Play
אז הנה הקטע הכיפי ממש בטרילוגית המשחקים האיזוטרית הזאת – מכיוון שלא ניתן לרכוש את המשחקים המצויינים האלה בשום מקום, קבלו את המשחקים האלה להורדה חינמית 🙂
כדי להריץ אותם, השתמשו באמולטור המעולה Dolphin עליו המשחקים האלה ירוצו בקלות וברמת דיוק סופר גבוהה.