You are currently viewing נשארו באולמות הארקייד – משחקי מכות רחוב – חלק 2

נשארו באולמות הארקייד – משחקי מכות רחוב – חלק 2

משחקי מכות רחוב (או Brawlers או Beat’em Ups) היו ה-דבר בסוף האייטיז/ תחילת הניינטיז. אני מת על המשחקים האלה (רק הטובים שבהם כמובן), אז הרכבתי כאן רשימה של משחקי מכות רחוב מהארקייד שמעולם לא קיבלו פורט לקונסולות הביתיות. זהו פוסט שני בסדרה, וקאפקום הולכת לככב בו (כי כמובן ששמרתי את הכי טובים לסוף), אבל כן מומלץ לקרוא קודם את הפוסט הראשון!

נקודות הקדמה מהפוסט הראשון:
א- משחקי ניאו גיאו לא מופיעים כאן כי הניאו גיאו MVS היתה קונסולה ביתית, אז טכנית הם לא שייכים לרשימה זו. בנוסף, הם לא היו כאלה טובים, SNK התמחתה יותר במשחקי מכות אחד על אחד.
ב- משחקי Hack n' Slash גם לא מוזכרים כאן (כי זה תת ז'אנר מיוחד למכות רחוב) ולכן לא מצויין כאן מה שהוא אחד ממשחקי ה HnS (הבלעדיים לארקייד) הגדולים בכל הזמנים – Golden Axe: Revenge of Death Adder. אבל תהיו בטוחים שאכתוב עליו פוסט ייעודי… עדכון: יפ, כתבתי על המשחק המעולה הזה כתבת "חובה לשחק", וכתבה נוספת על משחקי Hack n' Slash בכלל!
ג- חברות מסויימות לא מוזכרות כאן, כמו: Banpresto שהוציאה את משחקי Denjin Makai הידועים גם כ"גארדיאנס", IGS הטאיוואנית שהוציאה הרבה משחקי HnS כמו Oriental Legends ו Knights of Valour, ופליטות ניאו גיאו כמו Brezza שהוציאה את Crystal of Kings ו Noise Factory שהוציאה את Gaia Crusaders. הסיבה שלא הוספתי את המשחקים האלה היא כי הם מרגישים פחות אותנטיים, ויותר כמו וואנאביז. אבל אולי זה סובייקטיבי ויעבור לי ומתישהו אני אכתוב גם עליהם פוסט 🙂
ד- לא ציינתי כאן משחקים שגירסאות אמולציה שלהם יצאו ל PSN ול XBLA, כמו X Men ו Simpsons של קונאמי. כי טכנית זה אומר שהם יצאו לקונסולות.
ה- המשחקים מוזכרים כאן לפי סדר כרונולוגי.

עדכון 2018: שני משחקים ברשימה זו (Armored Warriors ו Battle Circuit) יצאו לקונסולות הביתיות באוסף Capcom Beat 'Em Up Bundle:

טוב, אז שנמשיך?

1993 – Capcom – Cadillacs and Dinosaurs
קאפקום הולכים לשלוט ברשימה הזאת, ויכול מאד להיות שזה משחק המכות רחוב הטוב ביותר שהם הוציאו מעולם. קאדילקים ודינוזאורים היא סידרת קומיקסים שזכתה לתוכנית טלויזיה שלא האריכה ימים ולמשחק סגה סידי בסגנון המעפן של FMV (סרט "אינטראקטיבי"). לא סיפור הצלחה הזיכיון הזה, אבל משחק הארקייד שלו הוא קלאסיקה – כמו שקאפקום יודעים לעשות, הוא פשוט טוב בהכל: הספרייטים של הדמויות, האויבים והדינוזאורים הם מפורטים ויפהפיים, השליטה ומערכת זיהוי הפגיעות מדוייקת, והסאונד הוא אייקוני. שימו לב שהרעים יכולים להסית דינוזאורים תמימים לתקוף אתכם! מגניב!!

1993 – Technos – Shadow Force
כנראה משחק המכות רחוב המתוחכם והמסובך ביותר ברשימה שלנו, בעיקר בגלל מערכת הקרבות שלו שמזכירה יותר משחקי מכות אחד על אחד. יש כן 6 כפתורים: ארבעה כפתורי מכות (אגרופים ובעיטות) בעוצמות שונות, כפתור קפיצה וכפתור "השתלטות" (הסבר מיד). השחקן גם תמיד יפנה עם הפנים אל האויב הקרוב אליו ביותר, ולאו דווקא אל כיוון התנועה, וככה אפשר גם לחסום התקפות עם לחיצה אחורה בג'ויסטיק. הגירסה היפנית היא פשטנית יותר מהגירסה האמריקאית וכוללת 3 כפתורים בלבד, אבל מבחינה פונקציונלית היא דומה מאד. הקטע הכי מיוחד כאן הוא שאפשר "להשתלט" על דמויות האויבים וממש לשחק אותם! שימו לב רק שכל נזק שתחטפו ישאר גם כשתחזרו לדמות המקורית שלכם.
הגיימפליי במשחק הזה לא הכי מדהים, ולמרות השליטה המסובכת הקרבות כאן לא מתוחכמים יותר מדי. הם קצת מאתגרים כשיש כמה אויבים על המסך, אבל רוב הבוסים די שבורים ואפשר בקלות יחסית "לתקוע" אותם (בעיקר עם קפיצה ובעיטה). עם זאת, שדואו פורס הוא בהחלט Hidden Gem.

1994 – Capcom – Armored Warriors
נקרא ביפן Powered Gear – Strategic Variant Armor Equipment. המשחק הזה מתרחש בקנה מידה גדול יותר מכל האחרים כאן. בוחרים אחד מארבעה שחקנים שנכנסים לרובוטי ענק ונלחמים ברובוטים ענקיים אחרים. אפשר להשתמש בזרועות, רגליים וכלי נשק של רובוטים מובסים כדי לקבל יכולות חדשות. זה כמו הרמת כלי נשק בכל משחק מכות רחוב אחר, אבל כאן הוא ממש הופך לחלק מהדמות. כמו כל שאר משחקי קאפקום ברשימה הזאת, גם ארמורד ווריוורס מציג גרפיקה מרהיבה וגיימפליי סולידי ועשוי היטב. וגם אותו הערכתי בחסר עד הכנת הפוסט הזה. רוצו לשחק!
עדכון 2018: המשחק יצא לקונסולות ביתיות באוסף Capcom Beat 'Em Up Bundle.

1993 – Irem – Ninja Baseball Bat Man
מקבל בקלות את התואר משחק המכות רחוב ההזוי ביותר. בואו נחשוב רגע על השם המשקף: נינג'ה – כולם אוהבים נינג'ות, בייסבול – אוקיי מה?, באטמן – הוא אכן נינג'ה. אבל בייסבול?
לא איש העטלף, אלא איש מחבט הבייסבול שהוא גם נינג'ה. הגיוני? לא? חכו שתשחקו במשחק המכות המטורלל הזה, ותתקלו באויבים שם, ביניהם: מחבטי בייסבול שתוקפים באמצעות מחבטי בייסבול, מטוס מרושע שהולך מכות בתוך מטוס, מכונת הימורים מטורללת, ואפילו אצטדיון בייסבול מעופף. ללא ספק משחק הבייסבול הטוב ביותר שאני מכיר 🙂

1994 – Rare – Battletoads
קרפדי הקרב של רייר כיכבו בכמה משחקי קונסולות בשנות התשעים, אחרי המשחק הראשון והמעולה על ה NES. אבל משחק הארקייד (היחיד) שלהם הוא ללא ספק הטוב ביותר, והוא ממשיך ומשפר את הרמה הגבוהה של המשחק הראשון, בעיקר עם גרפיקה משודרגת ואפקטים מרשימים א-לה Turtles in Time. אני מפציר בכם לבעוט באנשי החזיר כשהם על הרצפה. מפציר.

1994 – Capcom – Alien vs Predator
אליאן נגד פרדאטור הוא משחק פשוט מרהיב, וכמובן שהוא מבית קאפקום. לדעתי – לפחות מבחינה גרפית – המשחק הזה הוא הטופ. אפילו מבחינה עלילתית יש כאן משחק ארוך יחסית לז'אנר ועם טוויסט מעניין איפשהו באמצע הסיפור, תאמינו או לא. מבחינת הדמויות – הן כולן Bad Ass, אבל במיוחד כיף לשחק את הפרדאטורס (הטורפים).
AvP לא קיבל פורט לקונסולה ביתית, וזה חבל כי כנראה שזה גם לעולם לא יקרה. יחד עם The Punisher – גם הוא משחק מעולה של קאפקום מהניינטיז שכן קיבל פורט לסגה מגה דרייב – אלו הם שני משחקי מכות רחוב Licensed, מבוססים על מותגי סרטים וקומיקס, ולכן הסיכוי שנראה הוצאה מחודשת שלהם הוא נמוך מאד, בגלל ענייני זכויות יוצרים.

1997 – Capcom – Battle Circuit
זה משחק המכות רחוב האחרון של קאפקום. הוא לוקח את עצמו הרבה פחות ברצינות משאר המשחקים שלהם, והוא די מיוחד בעוד כמה דרכים: כולל מערכת מעניינת של שיפורי נתונים ושידרוגי תנועות מיוחדות של חמשת דמויות המשחק, למרות שהוא יצא 3-4 שנים אחרי משחקי קאפקום הקודמים בז'אנר מפתיע לגלות שהגרפיקה בו פחות טובה מהם, ומסיבה לא ברורה הוא מעולם לא יצא בארה"ב אלא רק ביפן ובאירופה.
עדכון 2018: המשחק יצא לקונסולות ביתיות באוסף Capcom Beat 'Em Up Bundle.

כמו שכתבתי בהקדמה, לא הכללתי כאן משחקים רבים וטובים כמו כאלו שיצאו לקונסולות (כולל לאמולטורים ב Virtual Console, אקסבוקס לייב או PSN) או כאלו מבית חברות שפחות התחברתי אליהן (כמו Banpresto או IGS). והכי "גרוע", לא הכללתי כאן משחקי Hack & Slash. אבל בזה אני מבטיח לטפל בהקדם!

!Go Play
הדרך הריאלית היחידה כיום לשחק ב(רוב ה)משחקים האלה היא על פיסי/אנדרואיד באמצעות אמולטור ורום של המשחק. את אמולטור הארקייד MAME תורידו מדף המערכות, ואת המשחקים אפשר למצוא בקלות בחיפוש באינטרנט. שימו לב רק שלפעמים יש רומים שמתאימים לגירסאות מסוימות של MAME, אז צריך להקפיד על התאמה.