בואו נקרא ביחד גליון של מגזין פריק – עם ג'וני דקל

ג'וני מערוץ היוטיוב המצויין (קחו נשימה) Lord AuroMetalSaurus פרסם סרטון חמוד שבו הוא קורא גליון רנדומלי של מגזין פריק, שכולל אפילו כתבות שכתבתי עוד שעבדתי שם ככתב פרילנסר. אז הצעתי לו לכתוב על זה כמה מילים. הוא הסכים, וכעבור חודש שלח לי מניפסט מרתק על ההיסטוריה של תרבות הגיימינג בישראל. אז מבלי להכביר במילים נוספות, קבלו זוית של רטרו-גיימר שלא היה כאן בדורות ה 8 וה 16 ביט ורואה את התחביב הזה בלי משקפי הנוסטלגיה שיש עלי תמיד כשאני מדבר על על רטרו גיימינג.

סגור לתגובות על בואו נקרא ביחד גליון של מגזין פריק – עם ג'וני דקל

קונסולות רטרו ניידות – מדריך קנייה 2024

ב 2022 התוודעתי לעולם המרתק של קונסולות רטרו ניידות (שמיוצרות בעיקר ע"י חברות סיניות קטנות). רכשתי אחת כזאת, וזנחתי קצת את משחקי הרטרו על הטלפון באמצעות שלט ייעודי. אבל בסוף 2023 החלטתי לנסות שוב את הרטרו גיימינג בטלפון עם שלטים חדשים, והתאהבתי בקונספט מחדש. יחד עם זאת, אני מבין את המשיכה של קונסולות רטרו ניידת ייעודית, ובגלל שאני כבר מומחה בתחום החלטתי לכתוב מדריך רכישה עדכני לקונסולות הקטנות והמופלאות האלה! וגם בגלל שהמדריך הקודם היה הכתבה הנקראת ביותר באתר בשנת 2023 (;
אמל"ק – אם אתם כאן רק להמלצות ספציפיות וקישורים לרכישה – גללו לאמצע הכתבה, אני לא אעלב.

סגור לתגובות על קונסולות רטרו ניידות – מדריך קנייה 2024

פרויקט טנגו מכים בשלישית – Pocky & Rocky Reshrined

פוקי ורוקי ("קיקי קאיי קאיי" ביפן) היא סדרת משחקים של טאייטו שהחלה בארקיידס עוד ב 1986 ועברה לקונסולות עם פורטים והמשכים שפותחו ע"י Natsume. פוקי היא מיקו (כוהנת מקדש שינטו) ורוקי הוא טנוקי (מעין דביבון יפני) שיוצאים להלחם במפלצות ושדים מהמיתולוגיה היפנית. כצפוי ממשחק ארקיידי, הגיימפליי הוא פשטני למדי – שולטים בדמות במבט איזומטרי (מלמעלה בזוית) ויורים על כל מה שזז על המסך תוך כדי התקדמות מעלה ולצדדים. מאד דומה לקומנדו של קאפקום, או Ikari Warriors של SNK, רק קצת יותר ילדותי והרבה יותר חמוד.

סגור לתגובות על פרויקט טנגו מכים בשלישית – Pocky & Rocky Reshrined

Rastan-Like – פלטפורמרים חדשים בסגנון ראסטאן האגדי

אבירים, מכשפים, גמדים, ברברים, פיות, אמאזונות… ודרקונים! מקונאן הברברי דרך שר הטבעות ועד משחקי הכס – יש מעט דברים שמסעירים אותנו יותר מעולמות פנטזיה. בשנות השבעים והשמונים משחק הדמיון D&D (מבוכים ודרקונים) היה מאד פופולארי, והוא תרם להתפתחות הז'אנר הקולנועי Sword & Sorcery וז'אנר משחקי הוידאו הנלווה Hack & Slash. משחקים אלו היו לרוב תת-ז'אנר של מכות רחוב (Beat ’em Up), כאשר משחק ההאקנסלאש הכי מפורסם הוא ללא ספק גולדן אקס. אבל רבים מהמשחקים בז'אנר הזה היו גם מז'אנר הפלטפורמה והמפורסם מביניהם היה Rastan.

סגור לתגובות על Rastan-Like – פלטפורמרים חדשים בסגנון ראסטאן האגדי

שלטי גיימינג לטלפון – אנדרואיד ואייפון – מדריך קנייה 2024

הדרך הטובה ביותר לשחק על הטלפון היא באמצעות שלט משחקים פיזי, שמלבד כפתורים, סטיקים, טריגרים ודי-פאד פיזיים הוא גם ממש מחזיק את הטלפון. העניין הוא שיש המון אופציות ובאמת שקשה לבחור. לפני ארבע שנים כתבתי את מדריך הקנייה לשלטי גיימינג לטלפונים, אבל הרבה דברים השתנו מאז והגיע הזמן לעדכון. אז לאחר שנים ארוכות של משחק בטלפון – בעיקר רטרו גיימינג כמובן – הנה המדריך שלי לבחירת שלט המשחקים שיתאים לכם.

סגור לתגובות על שלטי גיימינג לטלפון – אנדרואיד ואייפון – מדריך קנייה 2024

משחק השנה 2023: Blasphemous II

בלספמוס 2 הוא המשך עלילתי ישיר של אחד ממשחקי המטרואידוואניה הטובים ביותר שיצאו בשנים האחרונות, ומתחיל בדיוק בנקודה שבה ה DLC האחרון הסתיים. בהתאם, הוא דומה לו מאד במשחקיות, בפרזנטציה האודיופונית והויזואלית, ובמיוחד מבחינת העולם האפל והמיוחד שבו הוא מתרחש. זהו משחק השנה 2023 של VGFreak, אבל כדי לקבל את מלוא החוויה אני מאד ממליץ לשחק בו מיד אחרי בלספמוס 1.

סגור לתגובות על משחק השנה 2023: Blasphemous II

חטאים, אשמה וחילול הקודש – Blasphemous

משחקי מטרואידוואניה זוכים בשנים האחרונות לעדנה מחודשת, משחקים כמו FIST עם הגרפיקה המרהיבה, Aggelos ה 8-ביטי, The Messenger המעולה ומעל כולם מונסטר בוי שזכה במשחק השנה 2018. כל אחד מהם הוא מיוחד בדרכו, וכך גם בלספמוס. למרות גרפיקת פיקסל ארט בסגנון 32 ביט (פלייסטיישן 1 וסגה סאטורן) מדובר כאן במטרואידוואניה עם עיצוב ואווירה מקוריים ואפלים במיוחד, שלא לומר מטרידים. הוא גם מושקע ממש מבחינת עלילה, והסיפורים המפורטים מאחורי דמויות, מקומות ואביזרים. ויחד עם מוזיקה אינסטרומנטלית אטמוספירית ויפהפיה, בלספמוס נותן חוויית משחק מיוחדת שמובטח שלא תשכחו הרבה זמן…

סגור לתגובות על חטאים, אשמה וחילול הקודש – Blasphemous

סטריידר – הטרילוגיה המרווחת ביותר של קאפקום

סטריידר היריו הוא מדמויות המשחקים היותר ידועות של קאפקום בשנות השמונים המאוחרות והתשעים המוקדמות. אבל הוא נותר קצת מאחור, למעט מספר מחוות (מוצלחות ככל שיהיו) במשחקי המכות המודרניים שלהם. למרות השורשים הקדומים שלה, יצאו סה"כ שלושה משחקים רשמיים בסדרה, ונראה שקאפקום לא ממש יודעים מה לעשות עם סטריידר כי הטרילוגיה הזאת יצאה במשך רבע מאה עם מרווחים של יותר מעשור בין משחק למשחק (!).
אבל אולי הסיבה לכך היא שסטריידר היריו היה פרויקט משותף של קאפקום עם חברת האמנות "מוטו קיקאקו" שעיצבה את הדמות והוציאה ספר מנגה בכיכובה, ולכן זכויות היוצרים הן מעט מסובכות.

סגור לתגובות על סטריידר – הטרילוגיה המרווחת ביותר של קאפקום

ברוס לי – האגדה וההשראה של אינספור משחקי מכות

ביולי 2023 צויינו 50 שנה למותו של ברוס לי. למרות שהוא היה אגדה עוד בחייו, מפתיע לגלות שברוס לי כיכב סך הכל בחמישה סרטים: הבוס הגדול (The Big Boss 1971), אגרוף הזעם (Fist of Fury 1972), שאגת הדרקון (Way of the Dragon 1972), הדרקון (Enter the Dragon 1973) ומשחק המוות (Game of Death 1978). ברוס לי נפטר לפני שהספיק להשלים את הצילומים של סרטו האחרון, ולכן הוא מופיע רק בקרבות וכמה דקות בודדות של דיאלוגים כאשר בשאר הזמן התפקיד שלו מגולם ע"י כפיל.

סגור לתגובות על ברוס לי – האגדה וההשראה של אינספור משחקי מכות