You are currently viewing לוחמי הנינג'ה – חווית ארקייד מלוטשת

לוחמי הנינג'ה – חווית ארקייד מלוטשת

אם תשאלו אותי מהי חווית הגיימינג הכי ארקיידית שיש אני אענה לכם כל משחק ריצה/קפיצה/ירייה שהאקשן בו הוא בציר אחד (X) בלבד, כלומר לא בשני צירים (X ו Y) או יותר כמו משחקי ביטאמאפ לדוגמה. ולפי ההגדרה הזאת, Ninja Warriors הוא משחק ארקייד קלאסי במובן הכי טהור של ההגדרה. יש בו נינג'ות, קפיצות, יריות ומכות – והכל במעטפת פיקסל ארטית יפהפיה – פשוט תענוג אייטיזי במיטבו.

NinjaWarriors
סידרת לוחמי הנינג'ה החלה ב 1987 עם המשחק הראשון שפותח והופץ באולמות הארקייד ע"י טאייטו. במשחק היו שתי דמויות עם השמות הגנריים קונויצ'י (נינג'ה-אשה ביפנית) באדום ונינג'ה (גם ביפנית…) בכחול, אנדרואידים בעתיד דיסטופי שמטרתם להביס את הצבא של השלטון המרושע.
משחק הארקייד הזה היה מיוחד במערך המסכים שלו: מסך אחד פרונטלי בו מתרחשת עיקר הפעילות, ועוד שני מסכים שמוקמו בתחתית המכונה. שני המסכים האלה הקרינו את התמונה לשחקן באמצעות מערך של מראות לשני צידי המסך הראשי עם חפיפה מסוימת כדי לטשטש את השוליים ולייצר את האשליה של מסך אחוד. התוצאה נראתה כמו מסך אחד ברוחב של שלושה מסכים סטנדרטיים, כלומר יחס גובה רוחב של 4:1 (!). כדי לסבר את האוזן, נכון לזמן כתיבת שורות אלה (סוף 2019 – יותר משלושה עשורים אחר כך) הפורמט הרחב ביותר שנמכר כיום למסכי מחשב הוא 32:9… כן, וואו.
היו עוד כמה משחקי ארקייד שהשתמשו במערך התצוגה הייחודי הזה, כמו משחקי היריות Darius ו Darius 2 גם הם של טאייטו, ומשחק המכות רחוב X-Men של קונאמי, בגירסה ל 6 שחקנים, שהכיל מערך דומה רק עם מסך אחד נוסף בתחתית הקבינה במקום שניים.
בנוסף לפורמט האולטרה רחב של התצוגה, הגרפיקה עצמה גם היא מרשימה מאד, אפילו היום, עם רקעים מפורטים וספרייטים גדולים עם אנימציה חלקה. המוזיקה המצוינת של Ninja Warriors נכתבה ע"י זונטטה שהיתה "להקת הבית" של טאייטו ושהייתה אמונה בין היתר גם על המוזיקה של משחק הארקייד האגדי באבל באבל.


לוחמי הנינג'ה 1987 הצליח למדי באולמות הארקייד ובהתאם לרוח התקופה קיבל גירסאות ביתיות רבות לכל המחשבים האישיים באותה תקופה (אמיגה, אטארי ST, ספקטרום, אמסטרד וקומודור 64) שהיו בינוניות למדי למעט אולי גירסאת האמיגה. גירסאות לקונסולות יצאו רק ביפן ורק לפיסי אנג'ין ולמגה סידי. הגירסה לקונסולת הסידי של סגה היתה ללא ספק הטובה ביותר של המשחק, ולו בגלל ששמרה על איכות הסאונד של משחק הארקייד. גירסה זו היתה גם מהמשחקים הבודדים באותה תקופה שכללו אופציית תצוגה במסך רחב 16:9, מה שהיה נדיר ביותר באותה תקופה.

NinjaWarriors Again
משחק ההמשך ללוחמי הנינג'ה יצא 7 שנים אחרי ב 1994 אקסקלוסיבית לסופר נינטנדו ופותח ע"י חברת Natsume. הם היו אחראים על לא מעט משחקים מצוינים באותה תקופה כמו משחקי Power Blade לנינטנדו נס ומשחקי Pockey & Rocky לסופר נינטנדו. למעשה, אותו הצוות בנצומי פיתח מעט אח"כ את משחק הסופר נינטנדו המעולה Wild Guns שלאחרונה (2016) זכה גם הוא לגירסה מודרנית על קונסולות הדור השמיני.


Again היה לא סתם המרה של משחק הארקייד אלא יותר המשך שמלבד גרפיקה משודרגת הציג דמות חדשה – קמאיטאצ'י, מעין גרסת אמצע בין קונויצ'י לנינג'ה עם להבי חרמש. התווספו גם אלמנטים חדשים של משחקיות כמו תפיסת והטלת אויבים והרמה וזריקת אובייקטים אחרים כמו מיכלים ואופנועים. האופציה לשני שחקנים ב Co-Op והמוזיקה המעולה ממשחק הארקייד לא חזרו כאן, אבל Again על הסופר נינטנדו הוא חווית ארקייד 16-ביטית טובה מאד עם פרזנטציה מלוטשת, הן בגרפיקה והן בסאונד. למעשה, בזמן יציאת המשחק היו מבקרים שציינו שהוא נראה יותר כמו משחק ניאו גיאו מאשר משחק סופר נינטנדו, וזו הייתה המחמאה הגדולה ביותר שמשחק קונסולה יכול היה לקבל באותה התקופה.

NinjaWarriors Once Again
רבע מאה (!!) אחרי המשחק המצוין לסופר נינטנדו יצא משחק ההמשך Once Again, שנקרא במערב משום מה Ninja Saviors כנראה בגלל בעיית זכויות יוצרים. לא יאמן, אבל אחרי כל כך הרבה שנים אותו הצוות בנצומי (שנקרא Tengo Project) פיתח גם את המשחק הזה! בדומה ל Wild Guns Reloaded גם משחק זה הוא הרחבה של משחק הסופר נינטנדו – פחות מבחינת הגיימפליי ויותר מבחינת הפרזנטציה הפיקסל ארטית המדהימה שלו.
המשחק הזה מופץ ע"י ININ שמתמחה בחידוש משחקים קלאסיים, בעיקר אלו של טאייטו, כמו ספייס אינביידרס ובאבל בובל.

המשחק כולל כמה Unlockables מגניבים. אם מסיימים את המשחק ברמת הקושי הרגילה מקבלים דמות חדשה – יאקשה, שהיא רובוט בתצורה נשית קטנה יותר מקונויצ'י ושיש לה זרועות תמנון טלסקופיות בדומה לד"ר אוקטופוס מספיידרמן. עוד משהו כיפי שמשיגים כשמסיימים את המשחק ברמת הקושי הרגילה הוא הפסקול המעולה של זונטטה ממשחק הארקייד המקורי! ובהתאם להחזרת העטרה ליושנה גם אופציית שני שחקים ב Co-Op חזרה כאן ממשחק הארקייד אחרי שנעלמה במשחק הסופר נינטנדו.
אם מסיימים את המשחק על רמת הקושי הקשה מקבלים עוד דמות חדשה ומגניבה במיוחד – ראיידן, רובוט ענקי (גדול יותר אפילו מהבוס של השלב הראשון) ששוקל 32 טון חזק בטירוף אבל גם איטי ולכן פחות אפקטיבי משאר הדמויות. כאמור, המשחקיות לא השתנתה כל כך מאז Again על הסופר נינטנדו, אבל המשחק עכשיו מוצג בפורמט רחב.


Once Again הוא משחק ארקיידי מעולה שנותן המון מוטיבציה לסיים אותו (לפחות פעמיים) כדי להשיג את הדמויות החדשות אך במיוחד את הפסקול רטרו-ווייב המעולה מהמשחק המקורי. הגיימפליי בן השלושים ומשהו שנים שלו מלוטש לשלמות, כמובן שהוא כולל גם משחק קואופ אונליין – וגם אופליין! – ולוחות דירוג גלובליים שמציגים את כל הגיימרים שכנראה משחקים אך ורק במשחק הזה 🙂

!Go Play
המשחק יצא לנינטנדו סוויץ' ולפלייסטיישן 4 בלבד והוא עולה $20 לגירסה הדיגיטלית ו $30 לגירסה הפיזית העדיפה כמובן בהרבה, ושכוללת חוברת הוראות, פוסטר ומדבקות! כיף 🙂