You are currently viewing המשחקים הנדירים והיקרים ביותר – נינטנדו נס

המשחקים הנדירים והיקרים ביותר – נינטנדו נס

עולם אספנות הגיימינג הוא מדהים במורכבותו – משחקים רשמיים ולא רשמיים, משחקים נדירים שיצאו בכמויות מצומצמות או שעברו ריקול, גירסאות שונות של אותו משחק מאזורים שונים – האחת עולה יורו והשניה מאתיים… ישנם המון פרמטרים דינמיים לקביעת נדירות, ביקוש, ובסופו של דבר מחיר של משחק. אישית אף פעם לא התמקדתי באספנות, אבל אני ממש בעניין של משחקי וידאו, ולכן תחום האספנות שלהם תמיד עורר אצלי סקרנות. ומה שיצא זה סידרת כתבות האספנות.

הכתבה הזאת תתמקד בקונסולת הדור השלישי של נינטנדו – הנס. מלכתחילה כתבתי כתבה אחת משותפת לשתי קונסולות הדור השלישי של נינטנדו – הנס והגיימבוי – אך בגלל המורכבות הרבה וכמות המשחקים הגדולה שרציתי להכניס, החלטתי לפצל את הכתבה לשני חלקים.
לפני שנתחיל, חשוב לי לציין כמה דברים:
* חילקתי את הרשימה למשחקים סדרתיים שיצאו באופן מסחרי מלא, ולמשחקים לא-סדרתיים כמו: מהדורות מיוחדות (כמו קלטות תחרות), רפרודוקציות, הוצאות מחודשות, משחקי חובבים, פרוטוטייפים או כל סוג אחר של משחקים שלא יצאו רשמית במהלך חיי הקונסולה.
* המחירים המצויינים הם הערכות גסות מכיוון שהם משתנים ממכירה למכירה באתרי מכירות פומביות כמו Ebay או GameGavel. המחיר גם תלוי במצב המשחק, הקופסה, החוברת והאינסרט. בנוסף, יתכן שבעתיד המחירים ישתנו, וסביר למדי שהשינוי יהיה כלפי מעלה 🙂
* הרשימות הבאות הורכבו באמצעות כמה וכמה מקורות מהימנים למדי מרחבי האינטרנט, כמו לדוגמה: RarityGuide, PriceCharting, Racketboy, GameValueNow ועוד. אבל מכיוון שאני לא אספן מקצועי, אשמח לקבל פידבק על הכתבה (הכי פשוט לעשות את זה דרך הפורום).
* כמובן שכמו כל הכתבות באתר, גם זו תתעדכן באופן שוטף לכשאחשף למידע חדש.

NES
הקונסולה האייקונית של נינטנדו היא ככל הנראה הקונסולה עם הכי הרבה אספנים, ואנשים מוכנים להוציא על המשחקים הנדירים שלה הרבה מאד כסף. ובגלל שאיסוף משחקי רטרו הפך להיות כל כך פופולארי המחירים רק עולים ועולים. בנוסף, נינטנדו בחוכמתה האינסופית מכרה משחקים של קונסולות ה 8, 16 ו 32 (אהממ… 64) ביט שלה בקופסאות קרטון שהתבלו במהירות, מה שהופך משחקים במצב טוב להיות אף יותר נדירים.
חמשת המשחקים הסדרתיים היקרים ביותר על הנינטנדו NES:

1. Stadium Events – המשחק הזה של בנדאי השתמש באקססורי של נינטנדו שנקרא Family Fun Fitness Pad ושהיה שטיח שדימה את השלט ואיפשר "לרוץ" עם הרגליים. רעיון נחמד, ואפילו היישום לא רע, ומסתבר שאפילו נינטנדו אמריקה חשבה כך והחליטה מיד עם צאת המשחק להפוך אותו למשחק צד ראשון. וכך הוצא ריקול מהיר של כל העותקים שהספיקו לצאת לחנויות, אבל לא לפני שכ 200 עותקים נמכרו ללקוחות. העותקים האלה הפכו להיות יקרים מאד אינדיד – המחיר הגבוה ביותר ששילמו על המחסנית הזאת הוא 75 אלף דולר (!!).
נינטנדו דרך אגב אכן הוציאה את המשחק הזה בעצמה בשם World Class Track Meet בין היתר כדי לשווק אותו יחד עם השטיח. באירופה המשחק המקורי של בנדאי יצא ללא התערבות של נינטנדו ולכן הגירסה האירופאית היא נפוצה למדי.

2. Little Samson – משחק הפלטפורמה המצויין הזה של טאייטו הוא בקלות אחד ה Hidden Gems הטובים ביותר על הנס. מכיוון שלא זכה לרוח גבית שיווקית, הוא מכר יחסית מעט וייצורו הופסק די מהר, מה שמעלה כיום את הביקוש שלו ובהתאם את מחירו לכאלף דולר ואף יותר מכך. בלי קשר לאם תצליחו להשיג עותק של המשחק, מומלץ מאד לשחק בו!

3. Bubble Bobble Part II – משחק המשך מצויין למשחק הראשון הידוע. גם הוא מבית טאייטו, וגם הוא זכה למכירות מאכזבות ולכן כיום הוא נדיר מאד.

4. Snow Brothers – עוד משחק לא רע בכלל בסגנון באבל באבל, הפעם מבית קאפקום. וגם הוא משום מה לא נמכר מספיק והפך להיות נדיר מאד עם השנים.

5. Bonk's Adventure – בונק ידוע יותר כמאסקוט של הפיסי אנג'ין/ טורבון גרפיקס. המשחק הזה מבית האדסון סופט מספר סיפור דומה לשלושת המשחקים במקומות הקודמים לו ברשימה זו – פופולאריות נמוכה שהביאה למעט מכירות שהביאו למעט עותקים בשוק.

המשחקים הלא-סדרתיים הנדירים והיקרים ביותר לנינטנדו נס:

1. Nintendo World Championship – יש משהו יותר נדיר ומפורסם מזה בעולם משחקי הוידאו? – אלו הן מחסניות המשחק שנינטנדו השתמשה בהן בשתי תחרויות שהיא ארגנה ב 1990 וב 1991. ב"דרמטיזציה" של התחרויות האלה אפשר לצפות בסרט The Wizard שהיה בפועל פרסומת אחת ענקית למוצרי נינטנדו. יש שלוש מחסניות משחק שונות, שלושתן יקרות ויכולות להגיע למחירים אסטרונומיים של עשרות אלפי דולרים, ולכל אחת רקע מעט שונה:
Nintendo World Championship – זו המחסנית הסטנדרטית שהשתמשו בה בפועל באליפות של נינטנדו ב 1990. יוצרו 90 עותקים ממנה, והיא כוללת שלושה משחקים: משחק המירוצים Rad Racer, טטריס וסופר מאריו הראשון. שלושת המשחקים עברו התאמה למערכת הניקוד בתחרות והיו מוגבלים בזמן. עם סיום התחרות, חולקו כל המחסניות הללו ל 90 המתחרים הראשונים.
Nintendo World Championship Gold Edition – זה למעשה דגם מגונדר של המשחק לעיל. לקראת התחרות ב 1990 קיים Nintendo Power (המגזין הרשמי של נינטנדו) הגרלה של 26 עותקים של המחסנית המוזהבת הזאת, אשר נשלחו לברי המזל שיכלו להתאמן כמו שצריך לקראת התחרות 🙂 המחיר הגבוה ביותר ששילמו על המחסנית הזאת הוא: (תשבו, תשבו) קצת יותר ממאה אלף דולר!!
Nintendo Campus Challange – ב 1991 קיימה נינטנדו תחרויות בקמפוסים ברחבי ארה"ב, שבהן השתמשו במחסניות האלה שהכילו גירסאות מוגבלות בזמן של ד"ר מאריו, PinBot וסופר מאריו 3. לא ידוע בדיוק כמה מהן יוצרו, וידוע רק על מחסנית אחת שנמכרה בפועל במחיר מדהים של 20 אלף דולר!

2. Six in One – זו היתה מחסנית עם אוסף משחקי "אינדי" (גרועים למדי) שלא קיבלו את האישור הרשמי של נינטנדו. ההוצאה המקורית היתה של חברה בשם Caltron, אך לאחר שזו פשטה את הרגל רכשה חברת Myriad את מלאי המשחקים הנותר והפיצה את האוסף המפוקפק הזה בקופסה חדשה. שתי הגירסאות הן נדירות ושוות אלפי דולרים.

3. משחקים למבוגרים של Panesian – חברת Panesian הוציאה ב 1991 שלושה משחקים שכללו תוכן מיני בשמות המתבקשים Bubble Bath Babes, Pick A Boo Poker ו Hot Slots. הקטע עם המשחקים הנדירים האלה הוא שהם שווקו באמצעות הדואר בלבד והגיעו בתוך קופסאות של קלטות וידאו. שווים כיום הוא יותר מאלף דולר.

4. Cheetahmen II – זה היה ניסיון של חברה בשם Active Enterprises ליצור סדרת משחקים עם בסגנון צבי הנינג'ה. אבל בניגוד ל Battletoads המצויין של רייר, הנסיון של 'אקטיב' לא עלה יפה. המשחק הראשון הגיע בקלטת עם "52" משחקים בשם Action 52 ונמכר במקור ב $200 עם הסלוגן המצויין "פחות מ $4 למשחק!". כל המשחקים באוסף הזה היו גרועים ביותר, ו Cheetahmen היה אמנם מושקע יותר מהאחרים אך גרוע באותה מידה.
משחק ההמשך היה אמור להגיע כמשחק נפרד, אך יציאתו בוטלה כי החברה נסגרה. כשנה לאחר מכן התגלו כ 1,500 עותקים של Cheetahmen II במחסניות של Action 52 ועליהם מדבקה שמודפס עליה שם המשחק עם שגיאת כתיב. למרבה ההפתעה כל העותקים של המשחק הנוראי הזה הצליחו להימכר, אך הם נחשבים נדירים ביותר ושווים יותר מאלף דולר.
AVGN עשה פרק מיוחד על Action 52 🙂

אם כן, המשחקים הנדירים או המבוקשים יותר על קונסולת ה 8 ביט של נינטנדו הם יקרים מאד, מה שהופך את האספנות שלה לעסק לא זול בכלל. לעומת זאת, קונסולות ה 8 ביט של סגה היו פחות פופולאריות (לפחות בארה"ב וביפן) ולכן יותר נוח (וזול משמעותית!) לאסוף את המשחקים שלהן.
כל זאת ועוד (חח) בהמשך סידרת כתבות האספנות.

!Go Play
להורדת משחקי קונסולות, נסו את הפוסט אתרי הורדות הרומים הטובים ביותר, או חפשו את שם המשחק (באנגלית כמובן) עם המילה ROM או ISO (למשחקי סידי).
להורדת אמולטורים -כנסו לדף ה SYSTEMS ובחרו בקונסולה ובפלטפורמה (ווינדוז או אנדרואיד).