You are currently viewing משחק השנה 2013: Dragon's Crown

משחק השנה 2013: Dragon's Crown

מהמפתחים של Princess Crown לסגה סאטורן (1997), Odin Sphere לסוני פלייסטיישן 2 (2007) ו Muramasa the Demon Blade לנינטנדו ווי (2009) – הגיע ב 2013 המשחק המדהים ביותר שלהם עד כה – Dragon's Crown בלעדית לקונסולות של סוני (PS3, Vita וב 2018 גם ל PS4). זה היה המשחק הראשון שקניתי ל PS3, ולמעשה הוא הגיע בדואר לפני שהקונסולה עצמה הגיעה! כן, עד כדי כך רציתי אותו. הנה למה:

Vanillaware נוסדה ב 2002 ע"י קבוצת מפתחים שעבדו ב Atlus על המשחק Princess Crown שיצא ב 1997 לסגה סאטורן. Princess Crown היה נקודת אור ויזואלית בין כל הזבל הפוליגוני הפרימיטיבי של אמצע שנות התשעים. גיימספוט אמרו עליו בזמנו שאם חשבתם שקסטלוואניה "סימפוניית הלילה" הוא אחת מפסגות משחקי ה 2D (ואכן הוא כזה), אז תדעו שהוא כלום לעומת האיכות הויזואלית של "כתר הנסיכה". לצערי הרב המשחק המקורי, כמו גם הגירסה שלו מ 2005 על ה PSP, יצאו אקסקלוסיבית ביפן, ובגלל שהוא כולל הרבה טקסט – חווית המשחק נפגמת אם אינך קורא יפנית. עם זאת, אם אתם מרגישים הרפתקנים במיוחד, אתם יכולים לנסות לשחק בו יחד עם התרגום המושקע שפורסם באינטרנט, ואז ירד מהאינטרנט, ואז עלה שוב באמצעות Archive.org. בהצלחה עם זה 🙂


הפיתוח של Dragon's Crown התחיל קונספטואלית בסוף הניינטיז לאחר כתר הנסיכה, והמשחק היה אמור להיות המשך רוחני שלו ולצאת בכלל על הסגה דרימקאסט, אך בפועל העבודה עליו החלה רק ב 2009 לאחר סיומו של Muramasa על נינטנדו ווי. כתר הדרקון הוא מעין שילוב של גיימפליי ארקיידי ממשחקי ה Hack & Slash של תחילת הניינטיז ומערכות Loot אינסופיות סטייל Diablo ו Borderlands. לא מפתיע שמי שעומד בראש Vanillaware וכל הפרוייקטים שלה, ג'ורג' קאמיטני, עבד בעבר בקאפקום על המשחק D&D Tower of Doom ומעיד על עצמו שתמיד היה בקטע של משחקים כמו גולדן אקס ו The King of Dragons. בחור לעניין.


הקטע של Vanillaware הוא לבדל את עצמם עם הסגנון הגרפי הייחודי במשחקים שלהם. החברה פיתחה מנוע גרפי דמוי פלאש של אדובי אשר מאפשר אנימציה חלקה במיוחד של ספרייטים ענקיים והחלקת מסך מפורטת שנותנת תחושת עומק. כמעט כל תפיסת מסך של גיימפליי ממשחקי החברה – ובמיוחד מ"כתר הדרקון" – נראית כמו ציור שמן קלאסי. המשחק הזה הוא פשוט יפהפה: הרקעים, החלקת המסך, האפקטים, ומעל כולם – הספרייטים של הדמויות, האויבים והבוסים. אפשר להרעיף על הגרפיקה סופרלטיבים עד מחר, אבל מספיק להתבונן בתפיסות המסך כאן כדי להבין שמדובר פה במשהו מיוחד שישמור על האיכויות שלו גם עוד עשרות שנים קדימה. על כמה משחקים מודרניים (מדור הקונסולות השביעי והשמיני) אפשר באמת להגיד את זה?

"כתר הדרקון" מתיימר להיות משחק תפקידים/פעולה, ואכן יש לו גיימפליי עמוק יותר בהשוואה למשחקי H&S מהניינטיז, אבל אפשר לטעון שזה לא מספיק בהשוואה למשחקים חדשים יותר. יש עיר אחת במשחק אשר ממנה יוצאים לשלבים השונים. סה"כ ישנם תשעה שלבים, כאשר לכל שלב 2 מסלולים, ובסוף כל מסלול מחכה (ספוילר!) בוס. יש המון מיקרו משימות ששולחות את השחקן שוב ושוב לאותו שלב, ומשימות-על לחיסול הבוסים בכל שלב לקראת הקרב הסופי עם הדרקון. מה שמשפר את ה Replayability הוא האפשרות לשחק אונליין עם עוד שחקנים, כאשר במוד הזה גם מקבלים את ה Loot הכי שווה.
כאמור, השלבים פשוט יפהפיים ונראים כמו ציורים מספרי "רומח הדרקון", וזה עוד מבלי לדבר על הדמויות הססגוניות שפוגשים בדרך. אכן, האמנים שעבדו על המשחק לא התביישו לתאר את גוף הדמויות בצורה כמעט אירוטית. אפשר לאהוב את זה ו(אני מניח ש)אפשר פחות לאהוב את זה, אבל אי אפשר להתעלם מהיופי ומתשומת הלב לפרטים של היצירות המדהימות האלה.


"כתר הדרקון" כולל שש (!) דמויות: מחציתן לוחמות פנים אל פנים (האמזונה, הלוחם והגמד), ומחציתן יורות התקפות מרחוק (המכשף, הקוסמת והעלפית עם חץ וקשת). הקרבות על המסך מהירים ולפרקים מאד עמוסים, אבל המשחק אינו קשה, וגם אם מתתי פה ושם, נדיר שקרה שהועפתי מהשלב. כאמור, יש אופציה לאפשר לשחקנים אחרים אונליין להצטרף למשימות, וזה מומלץ כי בדרך זו יש סיכויים גבוהים יותר להשיג אוצרות טובים (דרגות A ו S). אם אתם לא ממש בעניין של משחקי אונליין, אפשר גם לצרף לחבורה דמויות AI שמצאתם את עצמותיהם בשלבים קודמים והחייתם אותן במקדש.

המשחק כולל גם מערכת קסמים בדמות סמלים שמפוזרים ברחבי השלבים ושקומבינציות שונות של כל שלושה מהם גורמות לאפקט (די מינורי) כזה או אחר. ויש גם מערכת מיומנויות מסועפת למדי ואפילו מיני שלבי בישול, אבל יש לזכור כי בסופו של יום מדובר במשחק עם גיימפליי אולדסקול מובהק, וזה מה שמאפיין אותו יותר מכל – Good old fashioned Hack & Slash – וזה הופך אותו לאבן-חן של ממש לשחקני רטרו!

!Go Play
המשחק יצא במקור בלעדית לקונסולות של סוני, ה PS3 וה Vita, ומאוחר יותר בגירסת "פרו" ל PS4. לכן אפשר לרכוש אותו רק ב Playstation Network, או כעותק פיזי שהוא כמובן מומלץ הרבה יותר 🙂