You are currently viewing חובה לשחק: Gunstar Heroes

חובה לשחק: Gunstar Heroes

הוא אחד המשחקים הקבועים ברשימות עשרת הטובים ביותר על המגה דרייב, ואחד ממשחקי הפלטפורמה/יריות המרשימים ביותר שיצאו בניינטיז ואולי מעולם. זה משחק שזכה לכל הסופרלטיבים והוא כנראה ה Hidden Gem הכי פחות Hidden בספריית המגה דרייב. המשחק שמיליוני ילדי ניינטיז נשבעים עליו – Gunstar Heroes!

מאסאטו מאגאווה החליט ב 1992 לעזוב את קונאמי ולהקים חברה חדשה שתפתח משחקים עם חופש יצירתי רחב יותר ממה שהורשה לו עד כה. הוא פרש עם עוד כמה קולגות שעבדו באותו זמן על קונטרה 3 לסופר נינטנדו, ויחדיו הם הקימו את Treasure שהפכה מהר מאד למפתחת צד שני של סגה – כלומר, הם פיתחו את המשחק וקיבלו את הקרדיט המתאים, אך סגה היא זו שהוציאה והפיצה אותו.
המשחק הראשון שטרז'ר הוציאה היה (Gunstar Heroes (GH לסגה מגה דרייב. וזה די מדהים כי למרות שהוא יצא ב 1993, GH נחשב עד היום למשחק הטוב והמזוהה ביותר עם החברה. לא רע בכלל לניסיון ראשון. GH הציג גרפיקה חסרת תקדים לאותה תקופה, גיימפליי מהיר ועמוס בטירוף, ומה שלימים יקרא Boss-Rush – לא בוס אחד לשלב אלא המון בוסים שונים ומגוונים שנזרקים נגד השחקן כמעט בלי הפסקה – אלמנט חוזר במשחקי טרז'ר (דוגמה טובה נוספת לכך היא Alien Soldier שיצא גם הוא על המגה דרייב).

למשחק קראו בהתחלה Blade Gunner (תודו שזה שם מגניב) ולאחר מכן Lunatic Gunstar (כאן המגניבות ירדה קצת) עד שהוחלט בסוף על שמו הסופי. GH כמעט ונדחה ע"י סגה אמריקה, בעיקר בגלל "הספרייטים הקטנים שלו שלא שיקפו את העוצמה הטכנית של המגה דרייב"… רק מפיק אחד בסגה אמריקה בשם מקס סניה ראה את הפוטנציאל, ובזכותו המשחק אכן יצא בסוף. אבל סגה אמריקה עדיין לא כל כך האמינה ב GH ולכן הזמינה רק 60 אלף עותקים להפצה הראשונה שלו, למשחק שמכר בסופו של דבר יותר ממליון. אולי זו הסיבה שהוא עדיין נחשב סוג של Hidden Gem.


הגרפיקה ב GH היא משהו מיוחד והיא דוחפת את המגה דרייב אל גבולות יכולותיה כמו שמעט משחקים הצליחו לעשות. לא רק שהמשחק נראה טוב יותר ממרבית משחקי הסופר נינטנדו או ה 32X, הוא אפילו יכול היה לרוץ על הניאו גיאו ועדיין להראות מרשים! כן, עד כדי כך הוא נראה טוב. טרז'ר השתמשו בכל הטכניקות [שהיו ידועות באותו זמן] כדי להציג גרפיקה כמעט עתידנית: המון ספרייטים ופיצוצים בו זמנית על המסך, החלקות מסך מהירות, סקיילינג וסיבובי ספרייטים ואפילו גרפיקה פוליגונית (!). המוזיקה והסאונד גם הם ברמה הגבוהה ביותר והחבילה כולה מרגישה כמו משחק ארקייד מושקע במיוחד.

אפשר לבחור אחד משני שחקנים – כחול ואדום, שמייצגים שתי שיטות שליטה שונות. האדום יכול לרוץ ולירות בו זמנית, ואילו הכחול לא זז בזמן שהוא יורה. שתי הדמויות יכולות לירות לשמונה כיוונים, אבל הבחירה בין שתי השיטות היא לא כזו ברורה, וזה באמת תלוי בסגנון של השחקן. אבל לא משנה אם בחרתם בכחול או באדום, האקשן במשחק הזה הוא מהיר ועמוס ואין רגע אחד של מנוחה – וככה בדיוק צריך להיות משחק יריות משובח. אה, וכמובן שיש אופציה לשני שחקנים סימולטנית!

יש ארבעה סוגים של נשקים – יריות רציפות של כדורים קטנים, לייזרים שעוברים דרך האויבים, כוכבים שעוקבים אחר האויבים ולהביור רציף עם טווח מוגבל יחסית. בכל זמן נתון אפשר להחזיק שני נשקים מתוך הארבעה ולהשתמש איתם בנפרד או בשילובים שונים שיוצרים בפועל נשקים חדשים ועוצמתיים יותר. מלבד כלי הנשק יש גם התקפות פיזיות, כמו הטלת אויבים, קפיצה עם בעיטה (או עם אגרוף), החלקה, ואפילו הטלת השחקן השני על האויבים!


משחקי קונטרה שהיוו השראה ברורה ל GH ידועים בחוסר הסלחנות שלהם לטעויות הקטנות ביותר, ולעיתים רמת הקושי – כמו במקרה של קונטרה Hard Corps למגה דרייב – הופכת אותם לכמעט בלתי שחיקים. זה לא המצב כאן.
לדמויות, כמו גם לבוסים, יש מד חיים נדיב למדי המתבטא במספר, והמשחק הוא קל משמעותית ממרבית משחקי קונטרה. לכן הוא גם יותר קז'ואלי, אבל עדיין מאתגר ברמת הקושי הגבוהה.
ההשוואה לסדרת קונטרה היא אכן מתבקשת, אבל GH לא לוקח את עצמו כה ברצינות והוא כאמור הרבה יותר נגיש מבחינת רמת קושי. מה שהופך אותו – יחד עם האופי המיוחד שלו – לדעתי למשחק יותר מהנה וכיפי. למעשה, אפשר להגיד שבמובנים מסויימים הוא קרוב יותר למשחקי מטאל סלאג על הניאו גיאו.

ל GH יצאו שתי גירסאות נוספות. ב 1995 יצא פורט של המשחק לגיימגיר. זהו פורט מרשים במיוחד ביחס לחומרה המוגבלת שעליה הוא רץ, אבל הוא לא הצליח במיוחד מכיוון שהוא יצא לקראת סוף חייה של הקונסולה וביפן בלבד. ב 2005 יצא Gunstar Super Heroes על הגיימבוי אדבנס שלא שינה הרבה מבחינת שלבים ובוסים (כמובן עם גרפיקה מפורטת יותר) ושמר על האיכויות של המשחק המקורי, אך השמיט את האופציה לשני שחקנים בו זמנית.

!Go Play
הורדה ישירה של המשחק בגירסאות המגה דרייב והגיימגיר אפשר למצוא בדף ההיסטורי של GH באתר. לגירסאת הגיימבוי אדבנס נסו את הפוסט אתרי הורדות הרומים הטובים ביותר, או חפשו את שם המשחק (באנגלית כמובן) עם המילה ROM.
אמולטור מתאים לווינדוז או לאנדרואיד תמצאו בדף ה SYSTEMS.