You are currently viewing הדיפאד הטוב ביותר שכסף יכול לקנות

הדיפאד הטוב ביותר שכסף יכול לקנות

לראשונה מזה שנים רבות רכשתי שלט שהוא לא מקורי של נינטנדו, פלייסטיישן או אקסבוקס. כבר זמן מה תכננתי לרכוש שלט חדש לפיסי, וכמובן שהאופציה הראשונה והטבעית היתה פשוט ללכת על שלט ה Xbox Series שהושק במקביל לקונסולות האקסבוקס החדשות. אבל אז נתקלתי בליין השלטים של 8BitDo ובביקורות המהללות עליהם, והחלטתי לרכוש את הדגם החדש ביותר שלהם שנקרא Pro 2… ויש לי הרבה דברים להגיד עליו.

שלט ה"פרו 2" של 8BitDo הוא האבולוציה של סדרת השלטים הוותיקה ביותר שלהם. סדרת המוצרים הזאת התחילה כקלון של שלט הסופר נינטנדו הקלאסי, ועברה כמה וכמה איטרציות עד שהגיעה לתצורה הנוכחית. כמובן שמבחינתי זה יתרון כי עוד בילדותי שלט הסופר נינטנדו היה חביב עלי במיוחד.
מכיוון ששנים רבות העדפתי שלטים מקוריים, מרבית ההשוואה בסקירה תהיה מול השלטים שמגיעים עם האקסבוקס One והפלייסטיישן 4, וגם קצת מול שלט הפרו הרשמי של הנינטנדו סוויץ'.


אני בראש ובראשונה רטרו גיימר, ולכן הדבר שהכי מעניין אותי בשלט זה הדיפאד (D-Pad). בואו נתבונן קודם על הדיפאדים של שלטי האקסבוקס והפלייסטיישן ונעמוד על השוני ביניהם.
בשלט הפלייסטיישן הדיפאד נמצא בצד השמאלי במיקום סימטרי למיקום הכפתורים ובהתאם גם הוא מורכב מארבעה כפתורי חיצים נפרדים. ההרגשה שלו היא רכה מעט וזה שהוא "מפורק" לארבעה חלקים לא נותן הרגשה "דיפאדית" במיוחד.
בשלט האקסבוקס הדיפאד ממוקם יחסית במרכז היכן שנמצא הסטיק השמאלי בשלט הפלייסטיישן. זה נותן לשלט מראה "א-סימטרי" ודורש מהשחקן לשלוח את האגודל השמאלי קצת יותר פנימה לתוך השלט כדי להגיע אליו. לעומת שלט הפלייסטיישן, הדיפאד של האקסבוקס הוא מיקשה אחת בצורת פלוס והוא הרבה יותר "קליקי". אולי אפילו "קליקי" מדי לטעמי.
בשלט הפרו של הנינטנדו סוויץ' הדיפאד נמצא באותו מיקום א-סימטרי כמו בשלט האקסבוקס, ואילו הדיפאד של הפרו 2 של 8BitDo ממוקם באופן סימטרי בדומה למיקומו בשלט הפלייסטיישן.
לדעתי מבין שני השלטים של האקסבוקס והפלייסטיישן, הדיפאד של שלט האקסבוקס הוא טוב יותר. אבל הדיפאד של הפרו 2 הוא טוב ממנו. כאמור, הפרו 2 מזכיר מאד את השלט המקורי של הסופר נינטנדו, לא רק בצורת הפלוס הקלאסית של הדיפאד אלא גם בתחושה הכללית שלו. הדיפאד של הפרו 2 עשוי מפלסטיק מחוספס, הלחיצות עליו אינן "קליקיות" והוא קשוח למדי ללחיצה, מה שמשווה לו עמידות שתעמוד בסשן גיימינג אגרסיבי. המיקום הסימטרי של הדיפאד מול הכפתורים גם הוא עדיף לדעתי על המבנה הא-סימטרי של שלט האקסבוקס ושלט הפרו של הסוויץ'.

במהלך הבדיקה של השלט שיחקתי באלכס קיד DX שהשליטה בו די נוראית ודיפאד איכותי ומדויק הוא חובה. בנוסף שיחקתי בהאנטדאון שהוא משחק מהיר ואינטנסיבי שהרבה פעמים גורם לך ללחוץ על הדיפאד חזק יותר ממה שהתכוונת. הדיפאד תיפקד מעולה בשני משחקי הפלטפורמה השונים האלה, ונתן הרגשה רטרואית נפלאה שהמתחרים הפופולאריים שלו לא כל כך הצליחו לתת.

אוקי, אז הדיפאד של הפרו 2 הוא מצויין, אבל מה עם המרכיבים המודרניים יותר שלו – הסטיקים והטריגרים? איך הם בהשוואה לשלטים המקוריים של סוני, מיקרוסופט ונינטנדו?
כדי לבדוק אותם שיחקתי ב Jedi Fallen Order (שהוא משחק סינגל פלייר, כי צריך להיות קצת משוגע כדי לשחק תחרותית על פיסי עם שלט…) ברמת קושי גבוהה. במשחק זה חלונות הזמן להדוף התקפה או להתחמק ממנה הם קטנים והשלט חייב להיות מדוייק ורספונסיבי. מצאתי את הסטיקים רגישים ומדוייקים והם עשו את העבודה היטב. עם זאת, קשה לי לראות כאן יתרון מהותי לפרו 2. הוא בנוי מצויין, הכפתורים שלו כמו גם הסטיקים והטריגרים האנלוגים מרגישים מצויין והם מדוייקים מאד, שזה בפועל מה שחשוב, אבל אני נוטה לתת כאן עדיפות מסויימת (אם כי לא משמעותית) לצורה הפיזית של הטריגרים וכפתורי הכתף של שלט האקסבוקס.

אז למה לדעתי הפרו 2 הוא טוב יותר משלט האקסבוקס (ולצורך הדיון, גם משלט הפלייסטיישן ושלט הפרו של הסוויץ')?
למרות שהפרו 2 הוא מוצר שמתאים בראש ובראשונה לנינטנדו סוויץ', וגם סימון הכפתורים שלו הוא בהתאם (A B ו X Y הפוכים מהסדר שלהם בשלט האקסבוקס), הוא עובד היטב עם פלטפורמות אחרות ובמיוחד עם הפיסי. הוא מותאם גם למכשירי אנדרואיד, למחשבי מק, והוא כולל פרוטוקול חיבור X input (לפיסי) וגם D input (למכשירי אפל, לרבות אייפונים, אייפדים ומחשבי מק). אפשר להחליף את מוד החיבור באמצעות בורר SADX ייעודי בגב השלט. עם זאת, יש לציין שלפרו 2 אין תאימות רשמית עם קונסולות אקסבוקס או פלייסטיישן.
בגב המכשיר אפשר למצוא גם שני כפתורי פעולה דומים לאלו שבשלטי ה Elite של מיקרוסופט, שלטי ה Edge של פלייסטיישן, ותוספת ה Back Button האופציונלית של שלט הפלייסטיישן 4. אני אישית מוצא כפתורים אחוריים בשלט מאד שימושיים, במיוחד כתחליף ללחיצה על הסטיקים (נקראים גם R3 ו L3), שהיא פעולה שגורמת לשחיקה מואצת שלהם. ב Jedi Fallen Order הכפתורים האחוריים שימושיים במיוחד, לדוגמה בקרבות מול הרבה אויבים כשצריך גם לרוץ וגם להחליף מיקוד על אויב אחר מהר והרבה פעמים, שתי פעולות שמצריכות לחיצה על הסטיקים, ועם הכפתורים האחוריים הן הרבה יותר קלות לביצוע.
כפתורים אחוריים עוד לא הגיעו לשלטי המיינסטרים ומשום מה הם עדיין פיצ'ר מתקדם שצריך לשלם עליו אקסטרה. אקסבוקס מציעה את הפיצ'ר הזה רק בשלט ה Elite שלה, ופלייסטיישן מציעה את זה בשלט ה Edge, שניהם שלטים יקרים במיוחד שעולים בדר"כ יותר מ $150. לאור זאת, זה שהכפתורים האחוריים מובנים בפרו 2 שעולה פחות משליש, זה יתרון ענק.
לפרו 2 יש חיבור USB C שמשמש גם להטענה של הסוללה המודולארית שלו, שאם מתעורר הצורך אפשר להחליף אותה בקלות בשתי סוללות AA רגילות/נטענות. זו גמישות שאין בשום שלט אחר, לא של האקסבוקס שכלל לא כולל סוללה נטענת, ולא של הפלייסטיישן או הסוויץ' שכוללים סוללות נטענות מובנות ומסובכות להחלפה.
ולבסוף, לפרו 2 יש אפליקצייה למובייל (ולפיסי) שמאפשרת בנייה ושמירה של עד שלושה פרופילים שונים הכוללים, בין היתר: שינוי ייעוד של כל כפתור, בניית פונקציות מאקרו כולל תזמון לחיצות, שינוי הרגישות ואזורים מתים של הטריגרים והסטיקים ועוד. מצאתי את גירסאת האנדרואיד של האפליקציה הייעודית הזאת ידידותית ויציבה בצורה מפתיעה.


לסיכום, שלט הפרו 2 של 8BitDo כולל כנראה את הדיפאד הטוב ביותר מאז זה של שלט הסופר נינטנדו, הוא כולל פיצ'רים שימושיים שלא תמצאו בשלטים המקוריים של שלוש הקונסולות הגדולות, והוא עושה את הכל ברמה שלא נופלת מהם במאומה, לרבות מבחינת איכות החומרים וההרכבה.
אז כמה הוא עולה? הפרו 2 הוא לא שלט "מקורי" ואולי זו הסיבה שהתמחור שלו הוא תחרותי למדי ועומד על מחיר רשמי של $50. זה $10 פחות מהשלט הבסיסי של האקסבוקס, ו $20 פחות מהשלטים של הפלייסטיישן והסוויץ', לפי המחירים הרשמיים.

אני רכשתי את הפרו 2 בחנות הרשמית של 8BitDo באליאקספרס. הוא מגיע בשלושה צבעים: אפור גיימבוי, אפור פלייסטיישן, וסתם שחור. אם אתם מחפשים שלט חדש לסוויץ' או לפיסי – ובמיוחד אם אתם משחקים משחקי רטרו, משחקי אינדי או ניו-רטרו ב 2D – החיפוש שלכם הסתיים.

עדכון סתיו 2022 – אחרי כשנה של שימוש מסיבי למדי, הפרו 2 שלי התחיל לעשות בעיות. השלט התנתק מהפיסי כל כמה דקות, בעיקר בקטעי גיימפליי אינטנסיביים. זה היה מתסכל ממש וכמעט שעדכנתי את הכתבה כדי להסיר את המלצת הקנייה שנתתי לו.
אבל לפני שעשיתי את זה החלטתי לפנות לשירות הלקוחות של 8BitDo. הופתעתי שהם ממש ענו לי (לחברות סיניות אין מוניטין שירותי במיוחד), והופתעתי גם מהתשובה שלהם. הם המליצו לשים טייפ דביק על מתג ה SADX בגב המכשיר (!?) כי מסתבר שהמתג הזה הוא רגיש מאד וכל נגיעה בו (שקרתה הרבה כששיחקתי באגרסיביות) גרמה לניתוק השלט. אם כן, פתרון הפרטצ' הזה עבד.
תראו, לשים חתיכת טייפ על הבורר הקטן הזה הוא פתרון קל, גם אם מעט מגוחך, אבל הוא מספיק בפשטותו. כדי לבדוק את השלט שיחקתי בו לאורך כל הקמפיין של Borderlands 3 (כ 40 שעות של משחק יריות די אינטנסיבי) ומצאתי את הפרו 2 מתפקד בצורה מצויינת, ללא אף ניתוק, וללא כל סממן של דריפט בסטיקים. יתר על כן, מצאתי אותו נוח יותר משלט האקסבוקס סריז, במיוחד בזכות הכפתורים האחוריים.
אז כן, גם אחרי שנה של שימוש אני עדיין ממליץ על שלט הפרו 2, והוא עדיין הדיפאד הטוב ביותר שכסף יכול לקנות.

עדכון אביב 2024 – שלט הפרו 2 קיבל עדכון קטן אך משמעותי – ג'ויסטיקים בטכנולוגיית הול אפקט שאמורים למנוע דריפט לחלוטין. המחיר נשאר אותו הדבר, ובמבצעים והכנסת קופונים באליאקספרס אפשר למצוא גם אותו בפחות מ $45
רכשו אותו בחנות הרשמית של 8BitDo באליאקספרס.