You are currently viewing אל המלחמה על הפלייסטיישן הנייד

אל המלחמה על הפלייסטיישן הנייד

משחקי אל המלחמה על קונסולת הפלייסטיישן הניידת הראשונה הם אמנם קטנים יותר בכל אספקט מאלו שיצאו על הקונסולות הביתיות, אבל הם עדיין משחקי קאנון בסדרה ושומרים על האפיות הקולנועית המטורפת שלה. ויחד עם שני המשחקים המדהימים מהפלייסטיישן 2 שהתחילו את הכל, הם מעמיקים את העושר העלילתי של הסדרה. כמעריץ מושבע של משחקי אל המלחמה על הפלייסטיישן 2, 3 ו 4, אני בהחלט יכול להמליץ עליהם.

"שרשראות אולימפוס" ו"הרוח של ספרטה" פותחו ע"י סטודיו Ready At Dawn בשיתוף עם הסטודיו הראשי של סדרת אל המלחמה, Santa Monica Studio, והם נחשבים מהמשחקים המרשימים ביותר שיצאו על הקונסולה הניידת של סוני. גם גירסאות הרימסטר המצויינות של המשחקים האלה לפלייסטיישן 3 פותחו ע"י אותם המפתחים ב Ready At Dawn (סטודיו שכיום מתמחה יותר במשחקי VR) וזכו שם לפרזנטציה מצויינת. ובהערת אגב, נראה שהפלייסטיישן 3 היא הקונסולה האולטימטיבית למעריצי הסדרה – כל משחקי אל המלחמה יצאו עליה, למעט כמובן הריבוט של הסדרה מ 2018. ומכיוון שה PS4 וה PS5 לא כוללים תאימות לאחור למשחקי PS3, הקונסולה הזאת היא הכרחית לדעתי לכל מי שמחשיב את עצמו מעריץ של הסדרה.
בהתאם לכך שהם פותחו לרוץ על קונסולה ניידת, המשחקים האלה הם גם קצרים למדי וגם אם מגלים בהם את הכל, שרשראות אולימפוס לא ייקח יותר משש שעות לסיים ואילו הרוח של ספרטה לא יותר משבע שעות. יש לציין שהיה עוד משחק נייד אחד בסדרה בשם God of War: Betrayal, אבל לא מדברים עליו…

שרשראות אולימפוס
מתרחש עלילתית לפני המשחק הראשון אבל אחרי Ascension (שהוא כרונולוגית המשחק הראשון בסדרה). זה אמנם משחק "אל המלחמה" הנייד הראשון מבין שניים, אבל כל האלמנטים של משחקי אל המלחמה מופיעים כאן וביתר שאת – המוזיקה האפית, הגרפיקה שדוחפת את החומרה אל קצה גבול היכולת שלה, הקרבות העקובים מדם, האכזריות של הפינישים אבל מעל הכל – האפיות הכל כך אפית של העלילה והתפאורה. אותה תפאורה שכוללת אלמנטים ארכיטקטוניים שגורמים לך לשאול יותר מפעם או פעמיים מי לכל הרוחות תכנן ובנה את מבני הענק עם המכניקות המשוגעות האלה.

שרשראות אולימפוס קצת מתקמצן על נקודות שמירה לפעמים, אבל אולי מה שהכי מעצבן זה שאי אפשר לדלג על סרטונים, לדוגמה: אם אתה נפסל בבוס האחרון המשחק מכריח אותך לצפות באותו סרטון שוב ושוב, עד שאתה עובר את הצורה הראשונה שלו. וזה לא טריוויאלי בכלל, במיוחד ברמות הקושי הגבוהות יותר.
המשחק גם סובל קצת ממצלמה שלא תמיד תופסת את כל האקשן על המסך ולכן פעמים רבות נאלצים לבצע התקפה לכיוון שבו מנחשים שהאויב נמצא (לרוב כאשר הם בתחתית המסך). אולי זה היה אילוץ שנבע מהמסך הקטן של ה PSP. בנוסף, יישום הצללים, ובמיוחד הצל של קרייטוס עצמו, הוא פרימיטיבי מאד (לדוגמה: לפעמים כאשר צמודים לקיר הצל קופץ למעלה).
עם זאת, חייבים לומר שהגרפיקה של המשחק היא סופר-דופר מרשימה – קל וחומר על ה PSP.


הרוח של ספרטה
מתרחש בין המשחק הראשון למשחק השני בסדרה, והעלילה שלו היא אישית מאד ביחס לשאר סדרת אל המלחמה, מקום שני כמובן רק לאל המלחמה 2018 המרגש משהו. הפעם אנו נחשפים למשפחה הקרובה של קרייטוס ובמיוחד לאחיו. העולם גם מרגיש יותר מאוכלס ואינטראקטיבי ברמה הבינאישית מהמשחקים האחרים, לדוגמה כשנכנסים לעיר ספרטה יש הרבה אינטראקציות עם אזרחים שאינן כרוכות בלקרוע את הראש שלהם מהגוף, וזה באמת לא טיפוסי לסדרה.

הרוח של ספרטה השתמש באותו המנוע הגרפי של קודמו, ואף שיפר את הגרפיקה המעולה שלו אל קצה גבולות היכולת של ה PSP. בדומה לאל המלחמה 2 שמתח את גבולות היכולת של הפלייסטיישן 2. אלא שאליה וקוץ (קטן) בה, לעומת שרשראות אולימפוס שמתי לב שיש כאן קצת "קריעות מסך" (Screen Tearing) כי ה VSync לא עובד הכי טוב, לפחות לא בגירסת הפלייסטיישן 3 שבה שיחקתי.
וכמו בשרשראות אולימפוס, גם כאן לא ניתן לדלג על סרטונים וזה מעצבן במיוחד כי הם נוטים להיות לפני קרבות קשים יחסית…

הרימסטר של שני המשחקים האלה לפלייסטיישן 3 הוא ללא ספק הדרך הטובה ביותר לשחק אותם. כאמור, הרימסטר פותח ע"י המפתחים המקוריים, סטודיו Ready At Dawn, והוא שיפר את הגרפיקה בצורה משמעותית מאד – הרזולוציה היא 1080P (לעומת 720P ברימסטרים של אל המלחמה 1 ו 2 שיצאו גם כן לפלייסטיישן 3), עם Anti-Aliasing לתצוגה חלקה יותר, 60 פריימים לשניה ואפילו אופצייה לתצוגה סטריאוסקופית (מה שנקרא 3D בתחילת שנות ה 2010…).

!Go Play
שרשראות אולימפוס והרוח של ספרטה יצאו במקור ל PSP והיו בין המשחקים הנמכרים ביותר על הקונסולה, ולכן ניתן להשיג אותם בקלות יחסית בגירסה פיזית. גם הגירסה הפיזית של הרימסטר לפלייסטיישן 3 היא נפוצה למדי והיא ללא ספק הגירסה הטובה ביותר שלהם. הם גם זמינים למשחק בשירות הסטרימינג PS Now, על כל המגבלות שלו.
אם מסיבה כזו או אחרת אין באפשרותכם לשחק אותם על פלייסטיישן, הם רצים בצורה סבירה על האמולטורים PPSSPP (אמולטור PSP) ו RPCS3 (אמולטור PS3).