You are currently viewing המגה דרייב מיני – כל הגירסאות

המגה דרייב מיני – כל הגירסאות

בשנות השמונים והתשעים סגה שלטה בישראל בזכות החברות "באג" (בעיקר במסטר סיסטם) ו"סאני" (בעיקר במגה דרייב), ובאותו זמן כמו רבים אחרים גם אני הייתי ילד סגה. היום אני לא אספן וגם לא מתיימר להיות אספן, אבל גירסת המיני של המגה דרייב הצליחה ללחוץ אצלי על כל הכפתורים הנכונים ואיכשהו יצא שקניתי את כל שלוש הגירסאות של הקונסולה: המגה דרייב היפנית (הגירסה המקורית שהיתה לי בניינטיז), המגה דרייב האירופאית והג'נסיס האמריקאית.

עם ההכרזה על המגה דרייב מיני ב 2018 בחרה סגה בחברת At Games לפתח את הקונסולה. AtG פיתחה כבר כמה וכמה קלונים של קונסולת ה 16 ביט של סגה בעבר, ולכן זו היתה בחירה הגיונית מבחינה עסקית. אבל AtG ידועה לשמצה באיכות המוצרים הירודה שלה ובמיוחד ברמת האמולציה הנוראית שלהם. הם היו כל כך גרועים עד שקלונים סיניים לא רשמיים היו טובים בהרבה! ולראיה, לפני כמה שנים פורסמה כאן כתבה על קלון מגה דרייב כזה. מיד כשהתגלה שסגה בחרה ב AtG קמה ברשת זעקה שהפתיעה את כולם באפקטיביות שלה.

לקונסולת המיני (הראשונה) של סגה היה אתגר רציני לעמוד בתחרות עם קונסולות המיני המצויינות של נינטנדו. וסגה – באופן מפתיע למדי – הבינה את זה והקשיבה למעריצים. היא שינתה את דעתה בקשר ל AtG והפקידה את פיתוח הקונסולה לרבות הממשק והאמולציה שלה בידי חברת M2. זה היה כמו לעבור מאופניים חשמליים סיניים לאופנוע דוקאטי.
חברת הרטרו גיימינג היפנית M2 ידועה בהמרות המדוייקות והמעולות שלה של משחקים קלאסיים, בעיקר של סגה (לדוגמה בסדרת Sega Ages) וקונאמי (לדוגמה בסדרת Konami Rebirth). הבחירה ב M2 התבררה להיות מוצלחת במיוחד והמגה דרייב מיני, שהושקה בסוף 2019, יצאה מוצר מצויין שבנוי היטב מבחוץ ומבפנים.

אכן, רבות נאמר כבר על המצויינות של המגה דרייב מיני: הממשק המעולה, האמולציה המצויינת, המשחקים הכלולים והרמה הגבוהה של החומרה עצמה. אז באמת שכל מה שנותר לי להוסיף על הקונסולות היפהפיות האלה זה "בוק" 🙂

הקופסאות:


הקונסולות והשלטים:


כל הקונסולות ביחד:


גם מבלי לדבר על המשחקים הנפלאים והקלאסיים שלה, המגה דרייב המקורית (שנקראת גם V1) היא לדעתי הקונסולה היפה ביותר שיצאה אי פעם. וגרסאות המיני שלה עושות לה צדק – הפלסטיקה איכותית ומדוייקת לפרטים הקטנים ביותר, והממשק והמשחקים מעולים ומשלימים למוצר חובה לרטרו גיימרים.
חשוב לציין שהמחיר של המגה דרייב מיני בארץ הוא שערורייתי (נכון לכתיבת שורות אלה הוא כ 500 ש"ח) ואפשר להשיג אותה באתרי קניות בחו"ל (אני ממליץ יותר על אמזון ופחות על איביי) בחצי מכך ואף פחות. בנוסף, לקונסולה יצאו פריצות – קלות ולא מסובכות בכלל, כמו לונאר והאקצ'י – שמאפשרות להוסיף משחקים נוספים תוך שמירה על הממשק היפהפה והאמולציה המצויינת.