You are currently viewing לשכת הביטים – משחקי היריות של Bitmap Bureau

לשכת הביטים – משחקי היריות של Bitmap Bureau

הסטודיו הבריטי Bitmap Bureau נוסד ב 2016 ושם לו למטרה להתמחות במשחקי ארקייד במובן הכי קלאסי של המילה – משחקים עם פרזנטציה פיקסל-ארטית שאפשר לסיים תוך פחות משעה, אבל רק אם אתם טובים ממש בהם. מתוך המשחקים הראשונים של הסטודיו, בולטים במיוחד Xeno Crisis ו Battle Axe. שניהם משחקי יריות עם משחקיות, גרפיקה וסאונד הכי ארקייד-שנות-התשעים שתמצאו בים משחקי הניו-רטרו של השנים האחרונות.

Xeno Crisis החל כקמפיין קיקסטארטר מוצלח למדי שבמקור היה פיתוח של משחק מגה-דרייב שיגיע כמחסנית מקורית שאפשר לשחק על הקונסולה עצמה. הוא יצא לראשונה ב 2019 ועם הזמן פותחו גירסאות לדרימקאסט (!) ואפילו לניאו-גיאו (!!). בדומה לפפריום, רק בלי כל הדרמות והפארסות
גרפיקת הפיקסל ארט הנפלאה של זינו קרייסיס עוצבה ע"י הנק ניבורג שעשה עבודה מדהימה הן בעיצוב הספרייטים והן באנימציה. על המוזיקה היה אמון אמן הצ'יפטיון Savage Regime שמתמחה במוזיקה על המגה דרייב.

Battle Axe החל גם הוא כקמפיין קיקסטארטר, אבל בניגוד לזינו קרייסיס הוא לא יצא על קונסולות ישנות, אלא רק על הקונסולות החדשות והפיסי ב 2021. כמו בזינו קרייסיס, גם כאן הגרפיקה עוצבה ע"י הנק ניבורג, אבל הפעם עם ספרייטים גדולים ורקעים צבעוניים הרבה יותר כי אין את אילוציה הגרפיקה של המגה דרייב. המוזיקה הולחנה הפעם ע"י ננמי נצומה שעבדה על משחקי ארקייד קלאסיים של קאפקום כמו פיינל פייט ומג'יק סורד.

מבחינת משחקיות, שני המשחקים דומים למדי. זוית המבט היא איזומטרית (ממבט על) וחיסול האויבים מתבצע באמצעות יריות, או אם ממש קרובים אליהם באמצעות הנפת נשק. ההבדל המהותי בגיימפליי של שני המשחקים הוא שהמסכים של זינו קרייסיס הם סטטיים וצריך לחסל את כל האויבים על המסך לפני שעוברים לחדר הבא, דוגמת משחק הארקייד Smash TV מתחילת שנות התשעים. לבאטל אקס יש משחקיות סטנדרטית יותר שמזכירה יותר את משחק הארקייד Gauntlet. למרות ההבדל המהותי הזה, שני המשחקים מרגישים בפועל מאד דומים – מהירים, קשים למדי ועם נון-סטופ-אקשן על המסך. הגיימפליי של שני המשחקים הוא טוב ומדוייק, אבל הבעייתיות שלהם היא באורכם, או נכון יותר בקוצרם. לשני המשחקים יש ארבעה שלבים בלבד ואפשר לסיים אותם תוך פחות משעה.

!Go Play
זינו קרייסיס יצא בגרסאות אספנים למגה דרייב, דרימקאסט ואפילו לניאו גיאו ונינטנדו 64. אבל הוא יצא גם לקונסולות החדשות ולפיסי במחיר מעט גבוה מדי ($20) בשביל משחק כל כך קצר. באטל אקס יצא רק על הקונסולות החדשות, אבל הוא אפילו יקר יותר ($30) למרות שגם הוא מציע חווייה קצרה מדי. שניהם משחקי ארקייד קלאסיים וכיפיים, אבל מומלץ לחכות למבצעים…