You are currently viewing המשחקים הנדירים והיקרים ביותר – סגה 8 ביט

המשחקים הנדירים והיקרים ביותר – סגה 8 ביט

קשה להתעלם מהאימפקט של האספנות על תעשיית משחקי הוידאו בכלל ועל רטרו גיימינג בפרט, הוא מודגש במיוחד באספנות של משחקי הנינטנדו נס והגיימבוי וכמובן האטארי 2600, אבל הוא קיים גם בקונסולות ה 8 ביט של סגה – המסטר סיסטם והגיימגיר, קצת פחות בצפון אמריקה ויותר באירופה. בתור פאנבוי של סגה עצוב לי להיזכר בכמה מהמשחקים בכתבה שהיו בשלב מסוים בחזקתי אבל הוחלפו במשחקים אחרים, פשוט כי זאת היתה הדרך היחידה מבחינתי להמשיך לשחק.

לפני שנתחיל, חשוב לי לציין כמה הבהרות:
* המחירים המצויינים הם הערכות גסות מכיוון שהם משתנים ממכירה למכירה באתרי מכירות פומביות כמו Ebay או GameGavel. המחיר גם תלוי במצב המשחק, הקופסה, החוברת והאינסרט. בנוסף, יתכן שבעתיד המחירים ישתנו, וסביר למדי שהשינוי יהיה כלפי מעלה 🙂
* הרשימות הורכבו באמצעות כמה וכמה מקורות מהימנים למדי מרחבי האינטרנט, כמו לדוגמה: RarityGuide, PriceCharting, Racketboy, RetroCollect ועוד אתרים ייעודיים לקונסולה או חברה מסויימת.
* מכיוון שאני לא אספן מקצועי, אשמח לקבל פידבק על הכתבה (הכי פשוט לעשות את זה דרך הפורום). וכמובן שכמו כל הכתבות באתר, גם זו תתעדכן באופן שוטף לכשאחשף למידע חדש.

מסטר סיסטם
אספנות משחקי וידאו הולכת חזק במיוחד בצפון אמריקה, היכן שקונסולת ה 8 ביט הביתית (ובעצם גם הניידת) של סגה לא הצליחה במיוחד. לכן לא הרבה אנשים אוספים משחקים של הקונסולה הזאת, ובהתאם המחירים של המשחקים הנדירים ביותר עליה אינם מתקרבים למחירים של המשחקים הנדירים של הנינטנדו NES או של האטארי 2600.

1. הגירסה האמריקאית של סוניק – המשחק הזה מסמל בעיני רבים את הפן הפחות שפוי של אספנות משחקים (ובכלל). ההבדל היחיד בין הגירסה האמריקאית הנדירה ששווה כמעט אלף דולר לגירסה האירופאית הנפוצה הוא מדבקת הברקוד בגב הקופסה. כל שאר האספקטים זהים לחלוטין – העיצוב של הקופסה, החוברת והמשחק עצמו.

2. Douglas Knockout Boxing – בערך אותו הסיפור כמו המקום הראשון ברשימה זו. רק הגירסה האמריקאית של משחק האגרוף הזה היא נדירה, ושוויה כיום הוא כמה מאות דולרים.

3. Power Strike – בארה"ב אפשר היה לרכוש את משחק היריות הזה אך ורק ישירות מול סגה באמצעות הדואר. העיצוב של האינסרט נראה כמו צילום זול של אינסרט המשחק בגירסתו האירופאית. אבל הוא נדיר ושווה יותר ממאה דולר.

4. Golden Axe Warrior – הספין אוף המצויין הזה לסדרת גולדן אקס הוא שילוב בין נדירות לביקוש אמיתי למשחק מעולה. כתבתי עליו בכתבה האגדה על זלדה ובכתבה משחקי תפקידים רבע מאה אחרי. הוא שווה היום כמאה דולר ואפילו יותר, תלוי כמובן במצבו.

5. Alex Kidd in Shinobi World – בדומה לגולדן אקס וואריור, גם משחק זה הוא נדיר יחסית ואיכותי מאד ולכן הביקוש שלו גבוה למדי. כתבתי עליו בכתבה על טרילוגיית ג'ו מוסאשי.

בניגוד לצפון אמריקה, המסטר סיסטם דווקא מאד הצליחה באירופה, ושם יצאו משחקים רבים אקסקלוסיבית לאיזור זה, וביניהם כמה נדירים ויקרים למדי. מכיוון שמרבית אתרי אספנות הגיימינג הם אמריקאיים, ומכיוון שמשחקים אלה הם נדירים למדי (ולכן קשה למצוא אותם באתרי מכירות), לחלקם לא מצאתי נתונים לגבי שוויים הכספי.

1. Les Schtroumpfs Autour du Monde – משחק מסטר סיסטם זה המשיך את משחק הדרדסים הראשון והמצליח. "הדרדסים מסביב לעולם" הוא למעשה משחק המסטר סיסטם האירופאי האחרון. הוא אמור היה לצאת ב 1996 ע"י Infogrames ואפילו נשלח לייצור, אך מסיבות מסחריות מעולם לא הגיע לחנויות.
מסתבר שכל הכמות שיוצרה נרכשה ע"י מישהו מצ'כיה, והמשחק נחשף לעולם כמה שנים אחר כך ע"י תייר פיני שביקר בצ'כיה ורכש כמה עותקים של המשחק. העניין הוא שהצ'כי הזה שמחזיק בכל שאר העותקים משחרר אחת לשנה כמה עותקים ספורים למכירה באיביי, והם נמכרים במאות יורו כל אחד – מחיר שרק הולך ועולה כל שנה. לא ידוע כמה עותקים ישנם סך הכל, אבל אני מעריך שמדובר במספר מצומצם של כמה מאות בלבד, ואולי אף פחות מכך. ובכל מקרה זהו ככל הנראה משחק המסטר סיסטם הנדיר ביותר בעולם, אפילו יותר מסוניק בגירסה האמריקאית.

2. Power Strike II – המשחק הראשון היה נדיר בארה"ב, והמשחק השני בסדרה הזו (שנקראה ביפן Aleste) הוא נדיר באירופה. הוא הופץ בכמויות קטנות מאד מכיוון שיצא ב 1993 מאוחר מאד במחזור החיים של הקונסולה, ושנתיים תמימות לאחר שהמגה דרייב הושקה.

3. Buggy Run – משחקי מירוצים איזומטריים של מכוניות על שלט רחוק היו פופולאריים בתחילת הניינטיז, כמו לדוגמה: RC Pro Am לנס ו Rock n' Roll Racing המשובח לסופר נס ולמגה דרייב. באגי ראן היה הטייק של סגה בז'אנר, וכמו קודמו ברשימה גם משחק זה יצא מאוחר יחסית ולכן נמכר בכמויות קטנות. שוויו כיום הוא כ 100 פאונד.

4. Masters of Combat – כנראה משחק המכות אחד על אחד הטוב ביותר על המסטר סיסטם. עדיף על משחקי סטריט פייטר ומורטל קומבט שיצאו למסטר סיסטם רשמית רק בברזיל. גם הוא יצא מאוחר במחזור חיי הקונסולה. שוויו כיום הוא כ 100 פאונד.

5. Assault City – Light Phaser Edition – בניגוד לגירסה הרגילה של המשחק, הגירסה שיועדה לאביזר אקדח האור של המסטר סיסטם היא נדירה ויקרה מאד.

גיימגיר
הגיימגיר הוא דה-פאקטו מסטר סיסטם ניידת, ואכן הרבה משחקים שיצאו לקונסולה הניידת הראשונה (והאחרונה!) של סגה הם המרות של משחקי מסטר סיסטם. אבל לגיימגיר יצאו גם לא מעט משחקים אקסקלוסיביים, וזה נחמד לאסוף עבורה כי המשחקים שלה נחשבים זולים למדי, במיוחד אם הם ללא קופסה. עם זאת, למרות המחיר הזול של מרבית המשחקים חלקם אכן נחשבים נדירים למדי.

1. Mega Man – אולי משחק הגיימגיר היחיד שהוא נדיר ויקר באמת. מכיוון שהוא מבוקש מאד הן בקרב אספנים של סידרת מגה מן (ויש הרבה כאלה) והן בקרב אספני משחקי גיימגיר – מחירו בקופסה יכול בקלות להגיע לכ 500 דולר.

2. Urban Strike – השלישי בסדרת משחקי היריות מסוקים במבט איזומטרי של EA. נחשב נדיר ויקר ושני רק למגה מן. מחירו בקופסה הוא כמה מאות דולרים.

3. Rise of the Robots – משחק מכות אחד על אחד שיצא בהמרות לכל הקונסולות של תחילת שנות התשעים , ונכלל כמעט בכל רשימה של משחקי המכות הגרועים ביותר אי פעם. המשחק לגיימגיר הוא נדיר, ובמיוחד אם מגיע בקופסה.

4. Shining Force Sword of Hajya – אחד משני משחקי שיינינג פורס על הגיימגיר, והיחיד ביניהם שיצא מחוץ ליפן. שני המשחקים הללו יצאו למגה סידי כשיינינג פורס סידי, שהוא משחק נדיר מאד לכשעצמו!

5. Tails Adventure – משחק ספינאוף בכיכובו של הסיידקיק הידוע של סוניק. זה משחק פלטפורמה/תפקידים מעולה ואקסקלוסיבי לגיימגיר, עם גיימפליי שמזכיר מאד את Gargoyle's Quest לגיימבוי. שוויו יותר ממאה דולר.

כיף לאסוף משחקים לקונסולות ה 8 ביט של סגה כי יחסית לאטארי 2600 ולנינטנדו נס והגיימבוי, המשחקים הם מאד זולים. גם מבחינת גיימפליי, למסטר סיסטם ולגיימגיר יש כמה יהלומים של ממש.
עוד על התחום המרתק הזה תוכלו לקרוא בסידרת כתבות האספנות.

!Go Play
להורדת משחקי קונסולות, נסו את הפוסט אתרי הורדות הרומים הטובים ביותר, או חפשו את שם המשחק (באנגלית כמובן) עם המילה ROM או ISO (למשחקי סידי).
להורדת אמולטורים -כנסו לדף ה SYSTEMS ובחרו בקונסולה ובפלטפורמה (ווינדוז או אנדרואיד).