You are currently viewing סרטי וולטר היל – ההשראה של משחקי המכות הגדולים מהארקיידס

סרטי וולטר היל – ההשראה של משחקי המכות הגדולים מהארקיידס

  • קטגוריה:סרטים

משחקי הארקייד הגדולים של שנות השמונים ושנות התשעים נוצרו כמעט אקסקלוסיבית ע"י מפתחים יפניים שהושפעו מאד מסרטי האקשן ההוליוודיים של אותה תקופה. מתוך אותם סרטים בלטו במיוחד סרטיו של וולטר היל, אחד הבמאים המשפיעים ביותר בהוליווד בשנות השמונים, ומי שהיה מעורב בסרטים כמו 48 שעות, הנוסע השמיני ומפגש לוהט. אבל מתוך סרטיו הרבים של וולטר היל היו שלושה שההשפעה שלהם על משחקי המכות הידועים ביותר באולמות הארקייד היתה לדעתי הכי משמעותית.

חשוב מאד להדגיש כי מדובר בסרטים ישנים משנות השבעים והשמונים, ולצפות בהם כיום עלול להיות קצת מאתגר למי שרגיל לז'אנר סרטי הקומיקס משנות ה 2010 וה 2020. כיום, בסרטי האקשן החדשים יש על המסך יותר גרפיקה ממוחשבת מאשר שחקנים ודברים אמיתיים, שלא לדבר על כוריאוגרפיית הקרבות המופרכת, המבוססת בעיקר על שחקנים שתלויים רוב הזמן באוויר באמצעות כבלים (שנמחקים בעריכה). בסרטים הבאים אין את כל הבולשיט הזה. העלילה היא איטית וכל הדברים שאתם רואים על המסך הם אמיתיים לגמרי.
אז קחו נשימה עמוקה ותתכוננו לחווית אקשן סינמטית שתכלס כבר לא קיימת היום יותר.

Hard Times (1975)
לפני דוויין ג'ונסון ווין דיזל, ואפילו לפני ארנולד שוורצנגר וסילבסטר סטאלון, היה את כוכב סרטי הפעולה צ'ארלס ברונסון. ובסרט המעולה הזה צ'ארלס ברונסון הוא במיטבו. העלילה היא על לוחם רחוב שעובר מעיר לעיר בארה"ב של תקופת המיתון הגדול (שנות השלושים) ומרוויח כסף מהשתתפות בקרבות רחוב. שני שלבים ספציפיים בסטריט פייטר 2 נראים כאילו נלקחו הישר מהסרט – השלב של קן על הרציף עם האוניה, והשלב של זאנגיף עם הגדרות והמעקות. הסרט הזה גם עשה לי חשק לשחק במשחק הארקייד האיזוטרי 64th Street שהעלילה שלו מתרחשת גם היא בשנות השלושים.

(The Warriors (1979
הסרט הזה היה מאד משמעותי להרבה מפתחי משחקים, ולא רק בשנות השמונים והתשעים אלא גם לתוך שנות האלפיים. רוקסטאר אפילו הוציאו ב 2005 משחק המבוסס ישירות על הסרט שיצא לפלייסטיישן 2, לאקסבוקס הראשון ול PSP. העלילה היא על חברי כנופייה הנקראת The Warriors שאחרי שהואשמו בהריגת מנהיג כנופייה אחרת הם בורחים ובדרך צריכים לחצות את ניו-יורק. העניין הוא שהדרך שלהם רצופה באזורי השליטה של כנופיות יריבות, שהם נאלצים להלחם נגדן. אחד ממשחקי הניו-רטרו החדשים האהובים עלי ביותר, האנטדאון, הושפע מאד מהסרט ובמיוחד מהתיאורים המיוחדים של הכנופיות השונות בו.

Streets of Fire (1984)
וולטר היל קרא לסרט הזה "אגדת רוקנרול". הוא לא כל כך הצליח בקולנוע כשיצא, אבל הפך מהר מאד לסרט קאלט. העלילה היא על שכיר חרב שיוצא להציל את חברתו לשעבר מכנופיית אופנוענים. זה סרט מאד מיוחד וארטיסטי, מעין מחזמר רוק עם אלמנטים של נאו-נואר, ותפאורה של שנות החמישים. לגיבור הסרט קוראים קודי, שהוא במקרה או שלא במקרה גם גיבור המשחק הקאנוני פיינל פייט של קאפקום. ולבסוף, קשה שלא להחליף את המילה Fire עם המילה Rage (;