משחקי דיסני מבית סגה היו מלוטשים למשעי, בין היתר כי הם פותחו בשיתוף פעולה עם חברת דיסני עצמה. טירת האשליות היה הראשון שבהם, ועד היום הוא אחד ממשחקי הוידאו הידועים ביותר בכיכובו של מיקי מאוס. ב 2013 הוא זכה לרימייק מעולה שלמרות הגרפיקה הפוליגונית שלו, הוא עומד היטב במבחן הזמן הן במשחקיות והן בפרזנטציה, בדיוק כמו משחק הפיקסל ארט האגדי עליו הוא מבוסס.
טירת האשליות יצא ב 1990 והיה מהמשחקים המוקדמים על המגה דרייב וחלק משורה של משחקי זכיינות שסגה הוציאה כדי למשוך קהל מערבי. במקביל יצאה גם גירסה שונה מאד – אבל גם מעולה בפני עצמה – לסגה מסטר סיסטם (עם פורט לגיימגיר), וזו גם היתה הגירסה הראשונה שאני שיחקתי של המשחק הזה. זהו ללא ספק ממשחקי הפלטפורמה הטובים ביותר שיצאו לקונסולת ה 8 ביט של סגה, יחד עם אסטריקס ואלכס קיד בעולמו של שינובי. אכן, לא הופתעתי כשגיליתי שאותו הצוות בסגה פיתח את שלושת המשחקים הללו.
מכיוון שמדובר במותג הדגל של דיסני, הגרפיקה היתה חייבת להיות מצויינת. הספרייטים והרקעים היו חייבים להיות קרובים לסרטי דיסני עד כמה שהטכנולוגיה באותו הזמן אפשרה והאנימציה היתה מוכרחה להיות עשירה וחלקה. סגה הצליחו לעמוד במשימה והתוצאה היתה אחד ממשחקי הפלטפורמה היפים ביותר שיצאו עד אז – הפרזנטציה היתה מפורטת, צבעונית ועשירה בצורה כמעט חסרת תקדים. ללא ספק, המשחק הזה מילא היטב את תפקידו להיות תצוגת יכולות של המגה דרייב בימיה הראשונים, ולראיה הוא הפך להיות אחד המשחקים הנמכרים ביותר על הקונסולה בכל שנות פעילותה.
טירת האשליות הוא המשחק הראשון בסדרת Illusion האגדית (שנקראה ביפן I Love Mickey Mouse) שכללה סה"כ ארבעה משחקים שיצאו בלעדית על קונסולות ה 8 וה 16 ביט של החברה. שלושת המשחקים הבאים בסדרה המשיכו היטב את מסורת האיכות שהתחילה בטירת האשליות:
"עולם האשליות" (1992) יצא בלעדית למגה דרייב וכלל אופציה לשני שחקנים בו זמנית (אחד שולט במיקי מאוס והשני בדונלד דאק), הוא היה משחק קל במיוחד אבל יפהפה במיוחד "ארץ האשליות" (1993) יצא רק למסטר סיסטם ולגיימגיר, ולבסוף "אגדת האשליות" (1995) יצא על הגיימגיר ושלוש שנים אח"כ למסטר סיסטם בברזיל בלבד.
כאמור, המשחק זכה ב 2013 לרימייק, שפותח ע"י סגה אוסטרליה. הרימייק יצא בערוב ימיהן של קונסולות הדור השביעי (האקסבוקס 360 והפלייסטיישן 3) והוא שומר על המבנה של משחק המגה דרייב המקורי, רק עם גרפיקה פוליגונית תלת מימדית (או 2.5D אם תעדיפו) יפהפיה שמצליחה לעמוד במבחן הזמן, למרות אילוצי החומרה של קונסולות הדור השביעי. אכן הגרפיקה של הרימייק מרגישה אלמותית, ממש כמו משחק הפיקסל ארט המקורי.
הבעיה היחידה כאן היא שהרימייק רץ על הקונסולות בקצב לא מספק של 30fps… לכן, אני חייב להמליץ לשחק בו על הפיסי עם פאץ' ה 60fps שיצא קצת אחרי ההשקה.
מה שמשלים את הרימייק הזה היא המוזיקה הנפלאה שהיא חידוש של המוזיקה המקורית. בנוסף המשחק כולל גם דיבוב מקסים למדי של קריין שמלווה את העלילה ומסביר את מה שקורה על המסך, משל מדובר בתכנית טלויזיה לילדים קטנים. אפשר להגיד שהמשחק הזה הוא קצת מתוק מדי… והוא ללא ספק משחק לילדים, ובהתאם הקריין שמלווה את עלילת הסיפור מדגיש את זה עם שפה נקייה וילדותית משהו.
גיימפליי הפלטפורמה של טירת האשליות על המגה דרייב היה מדוייק ופשוט מעולה, בניגוד גמור למשחקיות של משחק מיקי מאוס מסויים שיצא אחריו – פנטזיה. העניין הוא שהרימייק משנה לעיתים את הפרספקטיבה למבט על בזווית 45 מעלות (שנקראת גם פרספקטיבת 3/4) וכך גורם לבעיה מסויימת של התמצאות במרחב – כשקופצים קשה להבין איפה בדיוק נוחתים. בנוסף לכך, ההיטבוקס של האויבים הוא קצת לא מדוייק, אבל זו בעיה מוכרת במשחקי 2.5D.
באופן כללי רמת הקושי של המשחק אינה גבוהה, אם כי אני חייב להגיד שלהביס את הבוס האחרון (המכשפה מיזראבל) לקח לי יותר נסיונות ממה שאהיה מוכן להודות… ואפרופו "נסיונות", במשחק המקורי הפסילות של מיקי מאוס לא נקראו Lives (חיים) כפי שהיה מקובל, אלא Tries (נסיונות) כי דיסני התעקשו שמיקי לא יכול למות.
טירת האשליות היה ועודנו אחד ממשחקי הפלטפורמה החשובים בכל הזמנים, הוא היה הקילר-אפ של סגה בתחילת דרכה של המגה דרייב, ולא מפתיע שאותו הצוות בסגה שעבד על המשחק הזה היה גם אחראי לעוד משחק דיסני מדהים על המגה דרייב – Quackshot. והרימייק של טירת האשליות ללא ספק מכבד את המעמד המיוחד שלו ומצדיק את שמו כמשחק ה Illusion האחרון.
!Go Play
את משחקי טירת האשליות המקוריים לקונסולות הרטרו של סגה, כמו גם שאר משחקי סדרת Illusion, אפשר לשחק בקלות אמצעות אמולטורים.
הרימייק המצויין יצא לקונסולות הדור השביעי (פלייסטיישן 3 ואקסבוקס 360) ולפיסי (שהיא כמובן הגירסה העדיפה). המחיר המלא שלו הוא $15 אבל הוא זוכה הרבה פעמים למבצעים שבהם מחירו יורד לדולרים בודדים. אם אתם סבבה עם משחקי מובייל, המשחק יצא בגירסתו המלאה (אם כי מעט פחות מרשימה גרפית) לאנדרואיד ול iOS בשליש ממחירו על הפיסי.