You are currently viewing אינסטינקט קטלני

אינסטינקט קטלני

משחקי קילר אינסטינקט שיצאו לאולמות הארקייד היו תוצר שיתוף פעולה של שלושה כוחות חזקים במיוחד בתעשיית משחקי הוידאו בתחילת שנות התשעים: נינטנדו, רייר (Rare) ומידווי. נינטנדו תיקצבה את רייר שהייתה אחראית גם על פיתוח משחקים (מותחי גבולות יכולת טכנית) על הפלטפורמות של נינטנדו כמו Battletoads ל NES וסידרת דונקי קונג קאונטרי לסופר NES. ואילו חלקה של חברת מידווי היה ניהול מערכת השיווק וההפצה של מכונות המשחק לאולמות הארקייד.

כאשר הופיע קילר אינסטינקט הראשון ב 1994 – הגרפיקה, הסאונד וקטעי הוידאו שלו היו יוצאי דופן במיוחד ביחס לסטנדרט באותם הימים והדהימו את באי אולמות הארקייד, ואכן חייבים להודות שגם כיום מדובר במשחק מרשים מאד.
רייר השתמשה בטכנולוגיית Pre-Rendered Graphics של סריקה ומידול אובייקטים תלת מימדיים, אותה הטכנולוגיה שבה השתמשה במשחקי דונקי קונג קאונטרי לסופר נינטנדו. אלא שבניגוד לסופר נינטנדו, למכונות הארקייד לא היו מגבלות טכניות (כמו הגבלת מספר צבעים לדוגמה) וטכנולוגיית המידול של רייר הוצגה במלוא הדרה, כולל מידול תלת מימדי של הרקעים. דרך אגב, הפיתוח בטכנולוגיית Pre-Rendering בוצע על תחנות עבודה של סיליקון גרפיקס, שהיו בניינטיז שם דבר למחשבים ייעודיים לעיבודי גרפיקה ממוחשבת.
במובן מסויים קילר אינסטינקט היווה את "גל ההתקפה האחרון" של משחקי המכות הדו מימדיים מול מתחריהם הפוליגונים שתפסו תאוצה באותה התקופה. למרות שכמעט ולא היה במשחק שימוש בפוליגונים הוא הצליח להעביר תחושת תלת מימד באמצעות אנימציה חלקה של הרקעים והספרייטים ואפקטים של זום. כל משחקי המכות שבאו אחרי קילר אינסטינקט כיבדו כבר את "הפסקת האש" – הם היו דו מימדיים (כמו סדרת סטריט פייטר אלפא של קאפקום או סדרת קינג אוף פייטרס של SNK) או תלת מימדיים (כמו סדרת טקן של נאמקו וסדרת וירטואה פייטר של סגה) באופן ברור.


בדומה למשחק המרוצים לארקייד Cruis'n USA גם קילר אינסטינקט שווק באגרסיביות כאילו הוא מכיל את חומרת ה'אולטרה 64' – הקונסולה העתידית של נינטנדו אשר לימים נקראה 'נינטנדו 64' – אך למעשה הכיל חומרה ייעודית אשר לראשונה אי פעם באולמות הארקייד כללה חיבור להארד-דיסק!
המשחק שילב את הנתונים מהדיסק הקשיח עם הנתונים מרום המשחק הרגיל שלו להצגת גרפיקת רקע מפורטת ברמה שלא נראתה עד לאותה תקופה. העומק והריאליזם הזה הושג באמצעות טכנולוגיית FMV, ולמעשה הרקע היה סרטון קצר שרץ קדימה ואחורה כתלות במיקום הדמויות על המסך. בנוסף, איפשר הדיסק הקשיח אודיו באיכות CD, והסאונד של המשחק היה – ועודנו – פשוט מדהים.

קילר אינסטינקט 2 יצא ב 1996 שנתיים אחרי המשחק הראשון, והתבסס על אותה החומרה בדיוק. יש לציין כי במקור המשחקים נקראו Brute Force, ותוכננו מראש לצאת כשני משחקים, ועל כך מעיד סיפור המשחק: שני שדים קדמונים רבי עוצמה היו במלחמה אחד עם השני בעידן נשכח, לאחר שהשמידו זה את צבאו של זה והתישו זה את זה בקרב ביניהם, הצליחה קבוצה קטנה של מכשפים להגלות את השדים לכלא מרוחק במימד אחר. חלפו להם אלפי שנים ותאגיד הענק 'אולטראטק' הצליח לעורר ולהחזיר את שני השדים הנוראיים הללו מכלאם. השד הראשון, איידול, הוא הבוס האחרון בקילר אינסטינקט 1 ואילו השני, גארגוס, הוא הבוס האחרון בקילר אינסטינקט 2.
ערוץ היוטיוב המעולה Strafefox הפיק פרק מיוחד על הפיתוח של משחקי קילר אינסטינקט ודונקי קונג – מומלץ לצפות!


הסידרה זכתה לגירסאות ביתיות לכל הקונסולות של נינטנדו באותה תקופה: הנינטנדו 64, הסופר נינטנדו ואפילו הגיימבוי (בתמונות: גירסת הסופר גיימבוי- מתאם משחקי גיימבוי רשמי שיצא לסופר נינטנדו). גירסת הסופר נינטנדו של קילר אינסטינקט הייתה שירת הברבור של המכשיר – למרות שהמשחק דחק את קונסולת ה 16 ביט של נינטנדו עד קצה גבולות היכולות הטכניות שלה, קילר אינסטינקט על הסופר נינטנדו איכזב כהמרת המשחק מהארקייד. יחד עם זאת עדיין מדובר פה במשחק טוב מאד יחסית למשחק מכות על קונסולת 16 ביט.


הנינטנדו 64 קיבל גירסה מיוחדת של קילר אינסטינקט 2 שנקראה 'קילר אינסטינקט גולד'. משחקי הסידרה בארקייד שקלו (כולל כל קבצי הוידאו, האנימציה והצליל) קרוב ל 500 מגה בייט- כמות עצומה לאותה תקופה. אכן, לא היה אפשרי לשווק מחסנית משחק לנינטנדו 64 בהעתק נאמן למשחקי הארקייד- הן בגלל מגבלה טכנית של קונסולת הנינטנדו 64 שידעה לקרוא משחקים עד לנפח של 64 מגה בייט, והן בגלל שהזיכרון במחסניות המשחק היה יקר מאד. כדי להבין את העלויות של מחסניות משחק גדולות באמצע שנות התשעים אפשר לקחת לדוגמה משחקי ניאו גיאו מאותם הימים שמחסניות המשחק שלהם הכילו כ 40 מגה בייט ועלו כ 250 דולר!
אם כן, רקעי ה FMV המרשימים מהארקייד הומרו לרקעים פוליגוניים ואיבדו הרבה מהפירוט הגרפי שלהם והפכו להיות משמימים והרבה פחות משכנעים. דמויות הספרייטים היפהפיות של משחקי הארקייד אמנם נשארו בנויות מספרייטים אבל על הנינטנדו 64 הם היו פחות מפורטים ועם אנימציה נחותה.
יתכן שמבחינה טכנית אפשר היה להעתיק ביתר דיוק את המשחקים מהארקייד לקונסולת הנינטנדו 64 אם היא הייתה מבוססת סידי ולא מחסניות משחק, או אם המשחק היה יוצא לבסוף על הרחבת ה 64DD [הכושלת שיצאה ביפן בלבד ורק לקראת סוף חיי הקונסולה]. אבל נינטנדו החליטה להמשיך עם מחסניות המשחק בגלל שיעור רווחים גבוה יותר והגנה טובה יותר נגד פיראטיות. רבים סבורים כי ההתעקשות על מחסניות משחק לעומת דיסקים הייתה אחת הסיבות העיקריות להפסד הצורם של הנינטנדו 64 מול הפלייסטיישן.


מעניין לציין כי מיד לאחר סיום העבודה על קילר אינסטינקט 2 החל הצוות בחברת רייר לעבוד על קילר אינסטינקט 3 אך הפרויקט נגנז. בשנת 2002 נרכשה רייר ע"י מיקרוסופט, ומאז התבטאו בכירים בחברה על כוונתם להחזיר את הסידרה לחיים על האקסבוקס מהדור השישי והשביעי, אבל הישועה למעריצי קילר אינסטינקט הגיעה לבסוף רק בדור השמיני.

ב 2013 יצא קילר אינסטינקט כמשחק השקה בלעדי לאקסבוקס One וכתשובה לבלעדיות של סטריט פייטר 5 על הפלייסטיישן 4. כחלק מתוכנית Xbox Play Anywhere המשחק יצא ב 2016 גם בחנות של ווינדוז 10 ולבסוף ב 2017 גם בסטים.

קילר אינסטינקט של מיקרוסופט שומר על המסורת המפוארת שלו היטב, ובהתאם מציג סאונד מרשים וגרפיקה מרהיבה ביופייה. היה חשוב מאד למפתחים לשמור על הקשר למשחקי הארקייד מהניינטיז, ומבלי לשפוך יותר מדי סופרלטיבים על הצלחתם אתן דוגמה אחת: כאשר עוברים בין האופציות בתפריטים השונים, מתנגנים טונים שמרכיבים את מוזיקת הפתיחה במשחקי הארקייד… וזה פאקינג מגניב!
המשחק גם פותר את בעיות הגיימפליי הרבות של משחקי הארקייד המקוריים ובעיקרם מערכת הקומבו הלא מאוזנת שלהם, וכולל גם מערכת הדרכה מצוינת לעזור לשחקן להשתלט על שיטת הקומבואים החדשה (פתיחות, לינקים, שבירות ועוד). למעשה, מערכת ההדרכה של קילר אינסטינקט היא כל כך מעמיקה עד שאפשר להשתמש בה ללמוד על קונספטים וטכניקות של משחקי מכות בכלל, ולא רק ספציפית על קילר אינסטינקט.


כשרק יצא כ Free to Play המשחק כלל 6 דמויות בלבד (כולן ממשחקי הארקייד), אך עם הזמן המפתחים הוסיפו עוד המון דמויות, חלקן חדשות לגמרי שכללו בין היתר גם דמויות מסדרות אקסבוקס ידועות כמו Halo ו Gears of War, ואפילו מ Battletoads. מיקרוסופט תמכה במשחק במשך שלוש עונות (!) ויצאו לו הרחבות נוספות כמו אופציות סינגל פלייר מצויינות ותוספות רבות אחרות, ואפשר לקבוע כי נכון לכתיבת שורות אלה קילר אינסטינקט לאקסבוקס ולפיסי (ובמיוחד הגירסה האחרונה – ה Definitive Edition) הוא אחד ממשחקי המכות הטובים והשלמים ביותר שאפשר להשיג כיום.

!Go Play
קילר אינסטינקט Definitive Edition ניתן להורדה מסטים ומהחנות של מיקרוסופט.
להורדת משחקי הארקייד המקוריים נסו את הפוסט אתרי הורדות הרומים הטובים ביותר, או חפשו את שם המשחק (באנגלית כמובן) עם המילה ROM או ISO (למשחקי סידי). להורדת אמולטורים – דף ה SYSTEMS כולל את כל מה שאתם צריכים!