כולם מסכימים שהדרך הטובה ביותר כיום לשחק על הטלפון היא באמצעות חיבור בלוטות' של שלט משחקים פיזי, שלא רק כולל כפתורים ודי-פאדים פיזיים אלא גם מחזיק את הטלפון. העניין הוא שיש אינספור אופציות ובאמת שקשה לבחור. אז לאחר שנים ארוכות של משחק בטלפון – בעיקר רטרו גיימינג כמובן – הנה המדריך שלי לבחירת שלט משחקים שיתאים לכם.
אתם יודעים כבר שהטלפון שלכם הוא קונסולת משחקי הרטרו האולטימטבית – הורדתם אמולטור של הקונסולה שרציתם והורדתם משחק של הקונסולה הזאת – עכשיו רק נותר לבחור ג'ויסטיק ולשחק!
השאלה החשובה ביותר שאתם צריכים לשאול את עצמכם היא מה המיקום המועדף עליכם של הג'ויסטיקים, הדי-פאדים וכפתורי המשחק. למעשה, השאלה היותר נכונה היא מהו מיקום המסך המועדף עליכם, כשבגדול יש שתי אופציות: מעל הכפתורים או בין הכפתורים.
אם לנסח את זה במונחי רטרו גיימינג – איזו קונסולת רטרו ניידת היתה נוחה לכם יותר? –
הגיימבוי (עם המסך מעל הכפתורים) או הגיימגיר (עם המסך בין הכפתורים)?
הפיסי אנג'ין GT או האטארי לינקס?
הגיימבוי אדבנס המקורי או הגיימבוי אדבנס SP?
(תזכורת על קונסולות הרטרו הניידות האלה תוכלו לראות כאן)

מסך מעל
במשך שנים השתמשתי ב Moga Power Pro שהוא דומה מאד לשלט קונסולות סטנדרטי רק עם זרוע מובנית להחזקת הטלפון. אבל כיום קשה לי להמליץ על שלט כזה.
אם אתם מעדיפים שהמסך יהיה מעל השלט (במקום במרכזו), אז האופציה הטובה ביותר היא להשתמש בשלט האקסבוקס שלכם (החל מזה של ה One S או One X או כל אקסבוקס חדשה יותר). את הטלפון תצמידו לשלט באמצעות קליפ פשוט שניתן לרכוש בדולרים בודדים, רק שימו לב שהקליפ לא ילחץ בטעות על כפתורים הממוקמים בצידי הטלפון. אם אתם מחפשים קליפים איכותיים יותר, אז ל 8BitDo ול Moga יש פתרונות ברמה גבוהה שעולים כ $15.
מסך בין
אם אתם מעדיפים מסך בין הכפתורים, בדומה לנינטנדו סוויץ' האובר-פופולארית, אז במקרה הזה תהיו חייבים לרכוש שלט ייעודי לכך, וכאן יש כבר המון אופציות עם דרגות שונות של איכות/מחיר.
אם התקציב שלכם נמוך, iPega ו GameSir (ועוד מותגים סיניים קטנים יותר) שולטים בתחום עם המון דגמים לא יקרים שאפשר היום למצוא באיביי או באליאקספרס בסביבות $20-$30.
אם התקציב שלכם יותר גבוה, ישנן אופציות איכותיות ויקרות ($60 ומעלה) כמו אלו של Moga או Razer או Glap שבו אני אישית משתמש כיום.

קישור לטלפון
כאמור, החיבור הלוגי של השלט לטלפון הוא באמצעות בלוטות' וזה עובד לרוב היטב, אם כי כמו כל חיבור אלחוטי גם לבלוטות' יש לפעמים לאג, בעיקר אם מחוברים לטלפון אביזרים נוספים כמו אוזניות.
ישנם גם שלטים שמתחברים באמצעות חיבור פיזי לטלפון (כמו הרייזר "קישי"), אבל הבעיה עם חיבורים פיזיים היא שתמיד יהיו טלפונים שלא יתאימו, ולכן צורת חיבור זו היא פחות נפוצה. עם זאת, חיבורים פיזיים מאפשרים גם הטענה של הטלפון בזמן שמשחקים בו, ובהתחשב בכך שגיימינג הוא פעילות שזוללת סוללות זה יכול להיות פיצ'ר קריטי למי שהסוללה של הטלפון נגמרת לו מהר מדי. ל Moga ול Razer יש שלטים שמאפשרים הטענה, אם באמצעות הטענה חוטית או באמצעות סוללה מובנית בשלט.
ולסיכום
שלטי משחק לטלפונים הפכו בשנים האחרונות למוצרי בלוטות' גנריים ונפוצים, בעיקר כי הם כל כך שימושיים ומשדרגים את חוויית הגיימינג על הטלפון, ולאו דווקא במשחקי רטרו אלא גם במשחקי מובייל חדשים.