You are currently viewing שלטי גיימינג לטלפון – אנדרואיד ואייפון – מדריך קנייה 2024

שלטי גיימינג לטלפון – אנדרואיד ואייפון – מדריך קנייה 2024

הדרך הטובה ביותר לשחק על הטלפון היא באמצעות שלט משחקים פיזי, שמלבד כפתורים, סטיקים, טריגרים ודי-פאד פיזיים הוא גם ממש מחזיק את הטלפון. העניין הוא שיש המון אופציות ובאמת שקשה לבחור. לפני ארבע שנים כתבתי את מדריך הקנייה לשלטי גיימינג לטלפונים, אבל הרבה דברים השתנו מאז והגיע הזמן לעדכון. אז לאחר שנים ארוכות של משחק בטלפון – בעיקר רטרו גיימינג כמובן – הנה המדריך שלי לבחירת שלט המשחקים שיתאים לכם.

בחצי עשור האחרון שוק השלטים לטלפונים השתנה וברירת המחדל שהיתה בעבר חיבור בלוטות' הפכה להיות חיבור פיזי אחיד, כי כיום כל הטלפונים (כולל האייפונים! החל מאייפון 15) כוללים חיבור USB-C ממורכז בתחתית הטלפון. לחיבור פיזי שני יתרונות חשובים על בלוטות': הראשון, אין צורך להטעין את השלט כי הוא מקבל את כל הכח שלו מהטלפון; והשני, חיבור פיזי מצמצם את הלאג למינימום ומאפשר להשתמש בכל רוחב הפס של הבלוטות' לחיבור אביזרים אחרים, כמו אוזניות.
עוד שינוי מהותי הוא כניסתה של טכנולוגיית סטיקים חדשה בשם Hall Effect שאמורה למנוע דריפטים. טכנולוגיית הול אפקט בג'ויסטיקים מתבססת על חיישנים מגנטיים לעומת חיישני התנגדות פיזיים (שבהם פסי נחושת נמצאים בחיכוך תמידי) ולכן מבטיחה שחיקה מינימלית של הרכיבים.
דריפט היא בעיה אמיתית בשלטי גיימינג בשנים האחרונות, ובמיוחד סובלים ממנה הג'ויקונים של הנינטנדו סוויץ', אבל גם שלטי הקונסולות הרשמיים של פלייסטיישן ואקסבוקס. אני אישית חוויתי דריפט בשני שלטי הפלייסטיישן 4 שלי, אבל מה שבאמת שבר אותי היה הדריפט המטורף שחטפתי בשלט הגיימינג לטלפון של Glap שהשתמשתי בו עד לאחרונה.

השלטים הישנים – חיבור בלוטות וסטיקים עם דריפט

אז יצאתי לבדוק מהם השלטים הקיימים כיום בשוק שכוללים את שני התנאים הללו: גם חיבור USB-C וגם סטיקים בטכנולוגיית Hall Effect. יש לא מעט אופציות כיום בשוק למי שמחפש שלטים עם חיבור פיזי, כשהפופולאריות ביותר הן של Backbone ו Razer. אבל למרות שהן גובות מחירי פרמיום (כ $100) השלטים שלהן טרם הטמיעו סטיקים הול אפקט.
אכן, הטמעה של הול אפקט בשלטים היא עדיין נדירה יחסית, אבל הצלחתי למצוא שני שלטים בשתי רמות מחיר שונות שכוללים את הטיקים חסיני הדריפט הללו: EasySMX M10 ו GameSir G8 Galileo.
אציין כי ישנה גם חברה חדשה בשם ELO שמציעה שלט סופר-פרמיום שכולל סטיקים הול אפקט. אבל נכון למועד כתיבת שורות אלה השלט הראשון שלהם (שנקרא Vagabond) טרם יצא לשוק, ובנוסף המחיר שלו צפוי להיות כפול מזה של האופציה היקרה יותר בסקירה זאת. החברה הזאת גם מזכירה לי קצת את Gamevice שגם התמקדו בשלטים (לא רעים) לטלפונים… ונסגרו לא מזמן.


כדי לחבר לטלפון שלט באמצעות חיבור פיזי, יש לוודא כי שקע ה USB-C שלו כולל יכולת OTG. כיום, מרבית הטלפונים כוללים את הפיצ'ר הזה, אם כי בדגמים ישנים יתכן שידרש להפעיל אותו (פשוט חפשו OTG בהגדרות).
שני השלטים שבדקתי כוללים אופציית Pass-Through Charging שמאפשרת הטענה של הטלפון תוך כדי משחק, אם כי לא כל הטלפונים מאפשרים זאת. בנוסף, שני השלטים הללו כוללים חיבור גמיש שיכול לזוז מעלה ומטה באלכסון כדי לאפשר הכנסה והוצאת הטלפון בצורה נוחה ומבלי לפגוע בשקע הטעינה.

מבחינת גודל הטלפונים הנתמכים, יהיה לכם קשה מאד למצוא טלפון גדול מדי לשלטים הללו. יחד עם זאת, רוב הסיכויים שתצטרכו להוריד את הכיסוי המגן של הטלפון, אלא אם כן הוא דק יחסית.


EasySMX M10 – טוב מדי בשביל המחיר שלו


ה M10 הוא שלט מינימליסטי ובסיסי שמזכיר בצורתו ובגודלו את ה Razer Kishi הפופולארי. זהו השלט הזול ביותר שאני מכיר (מחירו כ $40) שמציע טריגרים וסטיקים הול אפקט. אבל שאר הרכיבים בו מרגישים יותר מתאימים למחירו – הכפתורים מעט קטנים וצפופים, והדיפאד ברמה נמוכה. הדיפאד של ה M10 מרגיש רך מדי וכשלוחצים על הקצוות שלו הוא שוקע עד לקו של גוף השלט עצמו, מה שגורם לאיבוד תחושת השליטה. בנוסף, במשחק אינטנסיבי הדיפאד יכול ממש להיתקע. לא חוויה טובה במיוחד.
הפלסטיקה שלו מרגישה קצת דקה, אבל ה M10 שומר על יציבות בזמן משחק ולא הרגשתי שום פיתול במבנה שלו כשהוא מחזיק טלפון. הסטיקים והטריגרים הם כאמור הול אפקט, וכצפוי מרגישים חלקים במיוחד.

ל M10 אין כפתורים בגב המכשיר, אבל כן יש כפתורים ניתנים לתכנות ליד הטריגרים, מאד דומים לאלו של ה Razer Kishi. הם נראים קטנים ממש, אבל הופתעתי לגלות כי למרות גודלם והמיקום שלהם הם נוחים מאד למציאה וללחיצה. יש גם פונקציית טורבו שאפשר להפעיל לכל כפתור בשלט.
יצוין כי, בהעדר אפליקציה תומכת, הפעלת הטורבו ותכנות הכפתורים (לרבות תכנות מאקרו – מה שאין בגלילאו!) מתבצע פיזית בשלט עצמו ויש להיוועץ במדריך המצורף לשלט להגדרתם.

בגלל הדיפאד הגרוע שלו לא הייתי ממליץ על ה M10 למשחקי רטרו, למרות שיש כאלה שלא אכפת לכם לשחק משחקי 2D עם סטיק. עם זאת, סטיק יכול דווקא להתאים למשחקי ארקייד (כי הוא כביכול מדמה את הג'ויסטיקים בקבינות הארקייד), ואם לוקחים בחשבון את האופציה לתכנות מאקרואים של תנועות מיוחדות (במשחקי מכות לדוגמה) זה יכול להיות שילוב לא רע.
במקרים כאלה, או אם אתם יותר בעניין של משחקים מודרניים המשתמשים בעיקר בסטיקים לתנועה וכיוון, אז ה M10 יכול להיות אופציה לא רעה בכלל ומשתלמת להפליא.
קישור לרכישה


GameSir G8 Galileo – כנראה שלט הטלפון הטוב ביותר כיום


הגלילאו של GameSir עולה כפול מה M10 (כ $80) אבל הוא בהחלט מצדיק את המחיר. הממדים שלו גדולים בהרבה מה M10 וממש אי אפשר לקרוא לו מינימליסטי. למעשה, הגלילאו מרגיש כמו שלט אקסבוקס סטנדרטי שהוסיפו לו באמצע מכניזם לתפיסת טלפון. איכות הפלסטיקה והבניה שלו היא מצויינת, ובזכות גודלו וטקסטורות פלסטיק מחוספס במקומות הנכונים הוא מרגיש מאד יציב וארגונומי בזמן משחק. יתרון נוסף לעיצוב המאסיבי שלו הוא שהגלילאו כולל מגרעת גדולה למצלמה שתצליח להכיל אפילו את זו של האייפון 15 פרו. זאת בניגוד לשלטים קטנים יותר כמו ה M10 שגורמים לטלפונים עם מצלמות גדולות לקבל קצת שיפוע. בזכות גודלו, הגלילאו יכול גם להחזיק טלפונים עם כיסויי הגנה עבים יותר מה M10.

הפלסטיקה הפרונטלית של הגלילאו ניתנת לניתוק על מנת להחליף את הסטיקים לאחד משלושה ספיירים שמגיעים בקופסה (קטן, גבוה וקמור). הכיסויים האלה מוחזקים באמצעות מגנטים, שזה נראה ומרגיש מרשים ואיכותי, אבל לא מצאתי סיבה אמיתית להחליף את הסטיקים המותקנים, שהם באמת אחלה. בנוסף, נראה ש GameSir עדיין לא מציעה כיסויים חליפיים בעיצובים אחרים. חבל שאי אפשר להחליף גם את כפתורי ה ABXY עצמם, ולו כדי לשנות בין המערך של נינטנדו לזה של אקסבוקס, אבל את זה אפשר (בערך) לעשות באמצעות אפליקציה.
ואם בכפתורי ABXY עסקינן – הם מצויינים וגדולים, אם כי לא כמו אלו של שלט האקסבוקס. שמחתי לגלות שהדיפאד של ה G8 טוב בהרבה מזה של ה M10, הוא "קליקי" בסגננון הדיפאד של שלט האקסבוקס, אבל מרגיש פחות פלסטיקי ממנו. יחד עם זאת, הוא לא ברמה של הדיפאד המדהים של ה 8BitDo Pro2.
כצפוי הסטיקים והטריגרים מרגישים מעולה. והגלילאו כולל שני כפתורים ניתנים לתכנות בגב המכשיר, מאד דומים לאלו של הפרו2. אה, ויש לו אפילו שקע אוזניות פיזי!

הגלילאו כולל שלושה מצבים עם חיווי צבע הלד מסביב לכפתור התרנגול. כן, הלוגו של גיימסיר הוא תרנגול, וכן, אני דווקא חושב שזה מגניב ממש 🙂 אפשר לשנות מצב באמצעות לחיצה סימולטנית על כפתורי Start+Select: מצב אייפון (לבן), אנדרואיד (ירוק) וסימולציית מגע (כחול). שימו לב כי מהקופסה מצב ברירת המחדל הוא אייפון משום מה ולא אנדרואיד.

כיאה למוצר פרמיום, הגלילאו נתמך ע"י אפליקציה שמאפשרת לשנות את מערך הכפתורים בין נינטנדו לאקסבוקס, למפות את כפתורי הגב (אבל ללא פונקציות מאקרו כמו ב M10), ולבצע קליברצייה לטריגרים ולסטיקים (לרבות רגישות וקביעת אזורים מתים, או Deadzones). אבל האפשרות אולי החשובה ביותר היא הגדרת סימולציית המגע – מיפוי אזורי מגע על המסך לכפתורים על השלט וכך אפשר לשחק גם במשחקים שלא תומכים רשמית בשלט חיצוני.
דרך אגב, האפליקציה קיימת רק לאנדרואיד (אין עדיין לאייפון) ואתם לא מוכרחים להתקין אותה כדי להשתמש בשלט מהקופסה. את מרבית השינויים, לרבות טורבו ומיפוי כפתורי הגב אפשר לבצע עם כפתור ה M (שנמצא ליד כפתור תפיסת המסך). אבל אני בכל זאת ממליץ להתקין את האפליקציה, ולו כדי להתקין עדכוני קושחה לשלט. אציין כי אני אישית מצאתי את האפליקציה מלאה בבאגים מוזרים, אבל בסופו של דבר כן הצלחתי להגדיר באמצעותה את השלט ולעדכן את הקושחה שלו.

למרות האפליקציה הגרועה, הגיימסיר גלילאו G8 הוא ללא ספק שלט הטלפון הטוב ביותר שיצא לי לנסות. למעשה, הוא כל כך טוב עד שהחלטתי שלא להזמין את קונסולת הרטרו הניידת רטרואיד פוקט, ובמקום זאת להשתמש בו יחד עם הטלפון הקודם שלי כקונסולת רטרו ניידת ייעודית!
קישור לרכישה