סטריידר – הטרילוגיה המרווחת ביותר של קאפקום

סטריידר היריו הוא מדמויות המשחקים היותר ידועות של קאפקום בשנות השמונים המאוחרות והתשעים המוקדמות. אבל הוא נותר קצת מאחור, למעט מספר מחוות (מוצלחות ככל שיהיו) במשחקי המכות המודרניים שלהם. למרות השורשים הקדומים שלה, יצאו סה"כ שלושה משחקים רשמיים בסדרה, ונראה שקאפקום לא ממש יודעים מה לעשות עם סטריידר כי הטרילוגיה הזאת יצאה במשך רבע מאה עם מרווחים של יותר מעשור בין משחק למשחק (!).
אבל אולי הסיבה לכך היא שסטריידר היריו היה פרויקט משותף של קאפקום עם חברת האמנות "מוטו קיקאקו" שעיצבה את הדמות והוציאה ספר מנגה בכיכובה, ולכן זכויות היוצרים הן מעט מסובכות.

סגור לתגובות על סטריידר – הטרילוגיה המרווחת ביותר של קאפקום

ברוס לי – האגדה וההשראה של אינספור משחקי מכות

ביולי 2023 צויינו 50 שנה למותו של ברוס לי. למרות שהוא היה אגדה עוד בחייו, מפתיע לגלות שברוס לי כיכב סך הכל בחמישה סרטים: הבוס הגדול (The Big Boss 1971), אגרוף הזעם (Fist of Fury 1972), שאגת הדרקון (Way of the Dragon 1972), הדרקון (Enter the Dragon 1973) ומשחק המוות (Game of Death 1978). ברוס לי נפטר לפני שהספיק להשלים את הצילומים של סרטו האחרון, ולכן הוא מופיע רק בקרבות וכמה דקות בודדות של דיאלוגים כאשר בשאר הזמן התפקיד שלו מגולם ע"י כפיל.

סגור לתגובות על ברוס לי – האגדה וההשראה של אינספור משחקי מכות

החלום ושברו – התעוררותו של לינק

סדרת זלדה כוללת עשרות משחקים שבכולם כמעט יש מוטיבים מוכרים שחוזרים שוב ושוב. במובן הזה, התעוררותו של לינק הוא מיוחד כי המקום והדמויות שבו הן חד פעמיות ומעולם לא חזרו שוב באף משחק זלדה אחר. זהו מהמשחקים המוקדמים בסדרה, הוא כולה המשחק הרביעי, והשלישי סה"כ עם משחקיות ממבט איזומטרי (זלדה 2 היה פלטפורמר). התעוררותו של לינק יצא בשלוש גירסאות: במקור לגיימבוי ב 1993, חמש שנים אחר כך בגירסה צבעונית על הגיימבוי קולור, ולבסוף ב 2019 לסוויץ' כרימייק יפהפה.

סגור לתגובות על החלום ושברו – התעוררותו של לינק

עיר הפשע – הבלדה על טוני גיבסון וריימונד ברודי

חלק מהאהבה שלי למשחקי רטרו קשור גם בתרבות הפופ של שנות השמונים ובמיוחד סרטי האקשן של התקופה. סרטים כמו 48 שעות, נשק קטלני, טנגו וקאש, צמד לעניין, וסדרת הטלויזיה מיאמי מחלק מוסר. אלו היו סרטי אקשן בז'אנר ה Buddy Cop שמספרים את סיפורם של שני שוטרים, לרוב עם קווי אישיות שונים שמשלימים האחד את השני.
הרבה משחקי וידאו מאותה תקופה ניסו לחקות את הקולנוע ההוליוודי, ובנושא הזה אני ממליץ לקרוא את הכתבה שכתבתי על סרטי הבמאי וולטר היל. לא מפתיע אם כן שגם סרטי ה Buddy Cop קיבלו ביטוי באולמות הארקייד. ואולי המשחקים הידועים ביותר שניסו להעביר את החוויות הסינמטיות של הסרטים האלה היו אלו של סדרת Chase HQ של Taito.

סגור לתגובות על עיר הפשע – הבלדה על טוני גיבסון וריימונד ברודי

קונסולות רטרו ניידות – מדריך קנייה – 2023

רוב הרטרו-גיימינג שלי בשנים האחרונות הוא על הטלפון עם שלט איכותי שמחובר אליו, זה שילוב שעובד טוב מאד וכתבתי על כך כבר כמה כתבות. אבל בשנים האחרונות יצאו הרבה מוצרים חדשים שמאפשרים להנות מרטרו-גיימינג כקונסולות ניידות ייעודיות. אלו הן קונסולות שמיוצרות בעיקר ע"י חברות סיניות קטנות שלפעמים מצליחות להפתיע לטובה באיכותן. לאחרונה מגוון הקונסולות האלה הפך לשיטפון של ממש, עד שאפילו אני רכשתי אחת. זה עולם גדול ומסובך, אז כתבתי מדריך קנייה.
אמל"ק – אם אתם כאן רק להמלצות ספציפיות וקישורים לרכישה – גללו לסוף הכתבה (;

סגור לתגובות על קונסולות רטרו ניידות – מדריך קנייה – 2023

משחקי סטריט פייטר הדו מימדיים – 1 – 2 – 3 – אלפא

סטריט פייטר המקורי שהתחיל את הסדרה ב 1987 הוא משחק די נוראי האמת… אבל הממשיך שלו סטריט פייטר 2 הוא אחד המשחקים הבודדים שאפשר באמת להגיד עליהם שהם שינו את העולם, לא פחות. בזכותו קאפקום הפכה להיות המלכה הבלתי מעורערת של אולמות הארקייד בשנות התשעים, והוא לבדו יצר ז'אנר חדש של משחקים תחרותיים שמחזיק טורנירים עד היום. למעשה, סטריט פייטר 3 (3rd Strike) הוא כל כך מלוטש מבחינת גיימפליי – ואם תשאלו אותי גם מבחינת גרפיקה – עד שהוא כיכב בטורנירים גם עשור וחצי אחרי שיצא!

סגור לתגובות על משחקי סטריט פייטר הדו מימדיים – 1 – 2 – 3 – אלפא

פייבל – הניסיון של אקסבוקס להתחרות בזלדה

פייבל היה הניסיון של מיקרוסופט ליצור "זלדה לאקסבוקס" – סדרה של משחקי פעולה-תפקידים לאקסבוקס המקורי. זה היה המשחק הראשון בטרילוגיה והוא הבטיח משחקיות חסרת תקדים, הן מבחינת האינטראקציה הדינאמית עם העולם והן מבחינת הקוסטומיזציה של דמות הגיבור. למעשה, ההבטחות המעט מופרכות הללו היו הדברים שהפכו את המשחק למפורסם כל כך. ההבטחות, נחדד, פחות מימושן במשחק בפועל…
דרך אגב, פייבל "המקורי" יצא ב 1996 על הפיסי, והוא היה RPG עם משחקיות Point & Click אבל הוא לא קשור בשום אופן לפייבל על האקסבוקס.

סגור לתגובות על פייבל – הניסיון של אקסבוקס להתחרות בזלדה

הארנב עם האגרוף הביוני – Forged in Shadow Torch

FIST הוא מהמשחקים האלה שכשאתה רואה טריילר שלהם הוא כל כך מגניב שאתה מיד נדלק ורושם לעצמך שאתה חייב לנסות אותו. אבל כמו שקורה הרבה פעמים בעולם המדהים שלנו בו כל הזמן יוצאים משחקים חדשים, לקח לי זמן עד שהתפניתי אליו. מה שדרבן אותי היה ערוץ היוטיוב המעולה Bibo Gaming שהמליץ לא פעם על המשחק הזה, שפותח ע"י הסטודיו הסיני TiGames והופץ ב 2021 ע"י Bilibili. אז סוף סוף ניסיתי אותו, ולמרות שהוא באמת מגניב, יש בו גם כמה דברים מעצבנים.

סגור לתגובות על הארנב עם האגרוף הביוני – Forged in Shadow Torch

קצר – Nine Monkeys of Shaolin

תשעת קופי השאולין הוא משחק ביטאמאפ בסגנון סרטי קונג פו של שנות השבעים. הוא פותח ע"י הסטודיו הרוסי Saboka (כלב ברוסית), ויצא ב 2020.
למרות האופי הדו מימדי של הז'אנר, המשחק מוצג בגרפיקה פוליגונית בדומה לדאבל דרגון ניאון, אבל בניגוד אליו ולמרות שיש ביניהם פער של כמעט עשור שלם, הנכסים הגרפיים כאן הם ברמה נמוכה יותר. אבל בניגוד לגרפיקה הקצת בסיסית הסאונד הוא מצויין, כולל מוזיקה לא רעה ודיבוב מרשים של הדיאלוגים.

סגור לתגובות על קצר – Nine Monkeys of Shaolin