צל הנינג'ה – הרימייק האמיתי הראשון של פרויקט טנגו

אחת המפתחות האהובות עלי בשנים האחרונות היא "פרוייקט טנגו" – צוות מצומצם בחברת נצומי של מפתחים שנשארו ביחד עוד מימי הנינטנדו נס והסופר נינטנדו, ובשנים האחרונות מוציאים רימייקים של המשחקים שלהם מאותה תקופה. זהו הרימייק הרביעי שלהם אחרי Pocky & Rocky Reshrined, Ninja Warriors ו Wild Guns. מתוך ארבעה משחקים, שניים הם על נינג'ות! איזה כיף!

סגור לתגובות על צל הנינג'ה – הרימייק האמיתי הראשון של פרויקט טנגו

קאסטלוואניה – סאגת אדוני האופל – Lords of Shadow

אדוני האופל הוא הטייק של קאסטלוואניה לטרנד משחקי אל המלחמה של סוף שנות ה 2000 ותחילת ה 2010. משחקים כמו דארקסיידרס של THQ, ביונטה המדהים של סגה, האינפרנו של דאנטה של EA, ומעל כולם כמובן גאד אוף וור 3 על הפלייסטיישן 3. כל המשחקים האלה, כמו גם אדוני האופל, עוסקים במיתולוגיות דתיות (ובמיוחד נוצריות, למעט גאד אוף וואר כמובן שעוסק במיתולוגיה היוונית).
Lords of Shadow ישב אצלי בבקלוג שנים, ולא נגעתי בו כי קיבלתי את הרושם מהפידבקים שהוא קיבל אונליין שהוא בינוני. טעות טעות טעות! מדובר במשחק מצויין ומהמרשימים ביותר בז'אנר שאני כל כך אוהב. תרשו לי להרחיב.

סגור לתגובות על קאסטלוואניה – סאגת אדוני האופל – Lords of Shadow

הרשת החברתית המושלמת לרטרו-גיימרים

בין אם זו תחרותיות, התרברבות או פשוט לשם תיעוד של המשחקים בהם שיחקנו – בשביל זה יש אצ'יבמנטס (בפלייסטיישן הם נקראים טרופיס).
העניין הוא שאצ'יבמנטס התחילו למעשה רק בדור השביעי של הקונסולות, כלומר מהאקסבוקס 360 והפלייסטיישן 3. כלומר, עד קונסולות הדור השישי כלל לא היו אצ'יבמנטס. וכאן בדיוק נכנסת RetroAchievements (RA בקיצור) – אצ'יבמנטס למשחקי קונסולות רטרו!
שימו לב שלא ציינתי את הקונסולות של נינטנדו WiiU, Wii וסוויץ' – כי נינטנדו מעולם לא הציגה מערכת אצ'יבמנטס גלובלית. ד"א, אצ'יבמנטס בעברית זה הישגים, אבל הם גם נקראים בחיבה צ'יבוס (Cheevos), אז ברשותכם אשתמש במילה הזאת 🙂

סגור לתגובות על הרשת החברתית המושלמת לרטרו-גיימרים

חובה לשחק: Sea of Stars – חוויית גיימינג קסומה ממש

מהמפתחים שהביאו את The Messenger (השליח) המעולה – הסטודיו הקנדי Sabotage – מגיע משחק תפקידים צבעוני ומרהיב שמזכיר את המשחקים בז'אנר על הסופר נינטנדו, רובם מבית Square Enix. הוא קיבל השראה במיוחד מכרונו טריגר, Secret of Mana, וסופר מריו RPG (שקיבל לאחרונה רימייק מצויין לסוויץ'). הוייב הרטרואי אבל גם הסופר נגיש של המשחק הפך אותו בשבילי לחוויית גיימינג קסומה ממש. בכתבה זו אנסה להסביר למה.

סגור לתגובות על חובה לשחק: Sea of Stars – חוויית גיימינג קסומה ממש

בואו נקרא ביחד גליון של מגזין פריק – עם ג'וני דקל

ג'וני מערוץ היוטיוב המצויין (קחו נשימה) Lord AuroMetalSaurus פרסם סרטון חמוד שבו הוא קורא גליון רנדומלי של מגזין פריק, שכולל אפילו כתבות שכתבתי עוד שעבדתי שם ככתב פרילנסר. אז הצעתי לו לכתוב על זה כמה מילים. הוא הסכים, וכעבור חודש שלח לי מניפסט מרתק על ההיסטוריה של תרבות הגיימינג בישראל. אז מבלי להכביר במילים נוספות, קבלו זוית של רטרו-גיימר שלא היה כאן בדורות ה 8 וה 16 ביט ורואה את התחביב הזה בלי משקפי הנוסטלגיה שיש עלי תמיד כשאני מדבר על רטרו גיימינג.

סגור לתגובות על בואו נקרא ביחד גליון של מגזין פריק – עם ג'וני דקל

קונסולות רטרו ניידות – מדריך קנייה 2024

ב 2022 התוודעתי לעולם המרתק של קונסולות רטרו ניידות (שמיוצרות בעיקר ע"י חברות סיניות קטנות). רכשתי אחת כזאת, וזנחתי קצת את משחקי הרטרו על הטלפון באמצעות שלט ייעודי. אבל בסוף 2023 החלטתי לנסות שוב את הרטרו גיימינג בטלפון עם שלטים חדשים, והתאהבתי בקונספט מחדש. יחד עם זאת, אני מבין את המשיכה של קונסולות רטרו ניידת ייעודית, ובגלל שאני כבר מומחה בתחום החלטתי לכתוב מדריך רכישה עדכני לקונסולות הקטנות והמופלאות האלה! וגם בגלל שהמדריך הקודם היה הכתבה הנקראת ביותר באתר בשנת 2023 (;
אמל"ק – אם אתם כאן רק להמלצות ספציפיות וקישורים לרכישה – גללו לאמצע הכתבה, אני לא אעלב.

סגור לתגובות על קונסולות רטרו ניידות – מדריך קנייה 2024

פרויקט טנגו מכים בשלישית – Pocky & Rocky Reshrined

פוקי ורוקי ("קיקי קאיי קאיי" ביפן) היא סדרת משחקים של טאייטו שהחלה בארקיידס עוד ב 1986 ועברה לקונסולות עם פורטים והמשכים שפותחו ע"י Natsume. פוקי היא מיקו (כוהנת מקדש שינטו) ורוקי הוא טנוקי (מעין דביבון יפני) שיוצאים להלחם במפלצות ושדים מהמיתולוגיה היפנית.

סגור לתגובות על פרויקט טנגו מכים בשלישית – Pocky & Rocky Reshrined

Rastan-Like – פלטפורמרים חדשים בסגנון ראסטאן האגדי

אבירים, מכשפים, גמדים, ברברים, פיות, אמאזונות… ודרקונים! מקונאן הברברי דרך שר הטבעות ועד משחקי הכס – יש מעט דברים שמסעירים אותנו יותר מעולמות פנטזיה. בשנות השבעים והשמונים משחק הדמיון D&D (מבוכים ודרקונים) היה מאד פופולארי, והוא תרם להתפתחות הז'אנר הקולנועי Sword & Sorcery וז'אנר משחקי הוידאו הנלווה Hack & Slash. משחקים אלו היו לרוב תת-ז'אנר של מכות רחוב (Beat ’em Up), כאשר משחק ההאקנסלאש הכי מפורסם הוא ללא ספק גולדן אקס.
אבל רבים מהמשחקים בז'אנר הזה היו גם פלטפורמרים, והמפורסם מביניהם היה Rastan.

סגור לתגובות על Rastan-Like – פלטפורמרים חדשים בסגנון ראסטאן האגדי

שלטי גיימינג לטלפון – אנדרואיד ואייפון – מדריך קנייה 2024

הדרך הטובה ביותר לשחק על הטלפון היא באמצעות שלט משחקים פיזי, שמלבד כפתורים, סטיקים, טריגרים ודי-פאד פיזיים הוא גם ממש מחזיק את הטלפון. העניין הוא שיש המון אופציות ובאמת שקשה לבחור. לפני ארבע שנים כתבתי את מדריך הקנייה לשלטי גיימינג לטלפונים, אבל הרבה דברים השתנו מאז והגיע הזמן לעדכון. אז לאחר שנים ארוכות של משחק בטלפון – בעיקר רטרו גיימינג כמובן – הנה המדריך שלי לבחירת שלט המשחקים שיתאים לכם.

סגור לתגובות על שלטי גיימינג לטלפון – אנדרואיד ואייפון – מדריך קנייה 2024